skip to Main Content

Un any que ens deixa i un altre que arriba

Si ho pensàssim bé, cada dia que passam podríem celebrar que hem passat un altre any. Els humans, però, entestats a posar nom a les coses de la natura, també l’hem volguda calendaritzar. I així és que, acabada la volta al Sol durant 365 dies, ens trobam en la tessitura de fer balanç del que hem viscut els darrers dotze mesos.

El 2019 ha estat l’any del retorn de Miquel Oliver a la batlia, després de la moció de censura de fa quatre anys. Ara Oliver, amb els millors resultats de la història per al seu partit, governa en companyia de PSOE i Unides Podem, en un equip que, per primera vegada d’ençà del 1979 no ha de menester crosses escindides de la dreta. A l’oposició, AIPC va salvar els mobles, el PP s’erigí en líder de l’oposició, i s’esbucà el PI de Catalina Riera.

I sí que n’han passades, de coses, a la Sala en el mig any llarg de govern. La més grossa, l’aprovació del Pla General. Feia quaranta anys que es reclamava, que se’n parlava i que formava part dels programes electorals de tots els partits. A la fi, amb Núria Hinojosa al capdavant d’Urbanisme, el Pla General ha estat aprovat. El gruix de la feina el va deixar fet Bel Febrer durant el mandat de PI-PP-AIPC els darrers quatre anys, i l’aprovació provisional ha arribat ara, no exempta de polèmica, tanmateix. L’aprovació del PG ha vengut acompanyada d’una forta contestació pel flanc esquerre. Col·lectius feministes, agrupacions ecologistes com Terraferida o professionals del sector han criticat la penúltima passa per a l’aprovació definitiva del Pla, que tanmateix redueix de més de 100.000 persones el sostre poblacional. Així i tot, també permet que la zona compresa entre Fartàritx i l’Acadèmia de Rafel Nadal pugui ser una urbanització de prop de 300 habitatges.

Molta més alegria ha duit la introducció de la recollida porta per porta a Porto Cristo i Son Macià, i que inclourà la incorporació de la fracció orgànica a la recollida. Són proves pilot a càrrec d’un departament que té una altra batalla oberta, la guerra contra els trastos. Sebastià Llodrà es mostra incansable en el combat. Precisament també del seu departament són les primeres sancions a l’empresa concessionària de recollida per incompliment del contracte. També sembla que algun canvi hi podria haver en la gestió de l’hipòdrom. L’Ajuntament ha aconseguit la cessió de l’usdefruit del percentatge necessari d’accionistes i ara la pilota és a la teulada del Consell de Mallorca, que haurà de demostrar que no tot són bones paraules. L’abandonament ve de molt més enrere.

Hem tancat l’any amb la polèmica entre el tennista Rafel Nadal i el batle Miquel Oliver, que encara no està resolta. Aquesta mateixa setmana Nadal tornava a espolsar de valent. I ho mirem com ho mirem, són dues, les lleis que li han fet a posta perquè no hagi de fer el que fan la resta de mortals.

El 2019 haurà acabat sense que cap dona balli amb els dimonis per Sant Antoni, i tot i la tímida obertura per part del Patronat, sembla que també hi acabarà el 2020. Ballaran els mateixos de sempre.

Mentrestant, amigues i amics lectors, que molts d’anys puguem continuar fent-nos companyia. Salut i alegria!

Back To Top
Search