Skip to content

Un batle del PP per Sant Antoni?

Una reunió a les dependències municipals entre els grups del PI, PP i AIPC ha destapat la caixa dels trons entorn d’una possible moció de censura a Manacor. Les postures entre els tres grups s’anirien acostant. Tot sembla indicar que la distància més grossa és entre PI i PP, que encara no han acabat de superar les seves diferències. AIPC, per part seva, seria el tercer grup que passaria a formar part d’un eventual equip de govern en cas que prosperàs la moció de censura.

Segons alguns dels assistents la reunió d’avui dematí ha estat una mica improvisada, però en tot cas sí que hauria servit per anar consolidant un programa conjunt. El que no ha transcendit encara és qui seria el batle, tot i que s’especula amb la possibilitat que Cati Riera ho fos durant un any i la resta del mandat recaigués la vara de batlia en mans de Pedro Rosselló. Aquest podria ser un punt clau de desavinença, ja que sembla que inicialment el PP manacorí no estaria disposat a moure’s de l’oposició si no fos per exercir la batlia durant el que queda de mandat.

L’altra qüestió transcendent giraria entorn de la data en què es presentaria aquesta moció. En determinats cercles s’especula amb la possibilitat que la moció podria ser entrada a registre dia 28 d’octubre per forçar que la moció fos l’endemà del ple ordinari de novembre. Cal recordar que una vegada presentada la moció el ple extraordinari queda convocat automàticament després de deu dies hàbils.

Cares de pòquer a l’oposició

En canvi, Pedro Rosselló, lider del grup municipal del Partit Popular, ha estat molt més prudent a l’hora de valorar la situació actual i ha afirmat que “és cert que els grups de l’oposició ens estam reunint per valorar la gestió d’aquests cent dies”. Rosselló reconegué que en aquestes trobades “s’ha parlat de moció de censura”, però alertà que “no s’ha concretat res”. Finalment, el portaveu popular explicà que “tots els grups de l’oposició estam d’acord que l’actual govern no té en compte l’oposició per temes importants i que governen només per als seus votants”.

Joan Gomila, per part seva, AIPC, també reconeixia el fet improvisat de la reunió: “Hem xerrat de com estan les coses, unes van per envant i d’altres per enrere, n’hi ha uns que volen pactar i uns altres que no”. Gomila insisteix que “el primer dia vaig dir que era una llàstima tot el que ha passat. Ara bé, la moció de censura no depèn de mi, i jo no he amenaçat ningú mai en la meva vida”. El portaveu porteny recordà que ningú de l’equip de govern “no ens ha insistit per partir amb ells”. Gomila s’ha mostrat també molt disgustat per la rèplica de Joan Llodrà en el darrer ple, en que l’alienava al costat dels especuladors: “Això”, ha dit Gomila, “és una mentida cotxina, perquè jo sempre he dit i he fet perquè s’evitàs l’especulació”. I afegí: “Jo el que he dit sempre era que s’havia de negociar i que s’havia demonitzat aquesta gent”(en referència a les quatre famílies afectades per la no signatura d’un conveni urbanístic i que ara reclamen sumes milionàries per unes zones verdes que compraren).

Pel que fa a la convidada de Llodrà a Toni Garcia per ser delegat de s’Illot, Gomila diu que “em pareix de mal gust, és demencial i de cara a la galeria”.

Calma aparent dins l’equip de govern

Dins l’equip de govern, en canvi, es viu en clima d’aparent tranquil·litat. Joan Llodrà, portaveu i delegat d’Urbanisme afirmava en declaracions a aquest mitjà que “no creim que facin la moció de censura perquè sembla que el PP no estaria disposat a cedir la batlia a Cati Riera” i afegeix que “veig molt difícil que Pedro Rosselló i el PP es vulguin menjar tots els compromisos i problemes que puguin venir amb el PI i amb AIPC”.

Llodrà, a més, explica que “això no ens afecta perquè feim feina pensant que no la presentaran, perquè ja era imminent fa un mes o dos” i afirma finalment que “n’hi haurà que s’ho hauran de fer mirar si dia 28 no la presenten, perquè pareixerà el conte del llop i del pastor”.

Un tuit premonitori?

No es mostra tan optimista com Llodrà el cap de premsa de l’Ajuntament. Marcel Pich, en el seu compte particular de Twitter piulava ara fa només una estona: “Als defensors del front patriòtic, lament dir-vos que Manacor vos fallarà: batle del PP per Sant Antoni”.

pich

Back To Top
Search