skip to Main Content

Un milió d’euros per reactivar l’economia de Manacor

L’Ajuntament posa en marxa dues línies d’ajudes, una valorada en 800.000 euros en vals de compra per a persones majors d’edat empadronades a Manacor i l’altra en 300.000 euros destinada als bars i restaurants ubicats dins el perímetre de confinament.

Les mesures restrictives i el confinament perimetral al nucli de Manacor han fet treballar de valent a l’Ajuntament. A mitjans de la segona setmana de tancament, el consistori ha hagut d’aprovar de manera urgent dues línies d’ajuts valorades en 1,1 milions d’euros per tal de reactivar l’economia local del centre de Manacor, una zona més afectada que d’altres localitats del municipi per les darreres mesures. Cal dir també, que la pressió de propietàries i propietaris de comerços, bars i restaurants ha accelerat aquesta iniciativa que es suma als 380.000 que l’Ajuntament va aprovar al mes de setembre i que pretenia ajudar als negocis i professionals de Manacor a alleugerir els afectes de la Covid-19. Segons ha explicat en roda de premsa el batle de Manacor, Miquel Oliver, “és un esforç econòmic” impulsat des de l’Ajuntament “per compensar les pèrdues econòmiques produïdes durant el confinament”. “Com a poble -afirma Oliver- no ens podem permetre començar a veure negocis que baixin la barrera, volem un municipi ric en oferta gastronòmica i comercial”. Per aquest motiu, es posen en marxa dues línies d’ajudes que es faran efectives dins el mes de desembre.

En primer lloc, hi hauria una ajuda de 800.000 euros en vals de consum adreçats a persones majors de divuit anys residents al municipi amb els quals podran comprar a petites i mitjanes empreses de tot Manacor. Ara mateix s’està treballant des del departament de Desenvolupament Local per tal de crear una plataforma electrònica on poder descarregar els vals. Segons ha explicat la tinent de batle, Núria Hinojosa, la ciutadania “haurà d’introduir el seu DNI a la plataforma i es podran descarregar un màxim de dos vals de 10 euros cada un”. Aquesta és una primera ajuda que té per objectiu estimular el consum dins el municipi. Els comerços adherits a la iniciativa portaran una distinció per tal que la gent interessada els pugui reconèixer, una vegada consumits els vals els negocis les podran dur a l’Ajuntament i allà se’ls validarà i abonarà la quantitat corresponent.

Per altra banda, hi ha l’ajuda directa als bars i restaurants dins el perímetre de confinament valorada amb 300.000 euros. Una ajuda al sector de la restauració anunciada pel regidor d’Activitats, Carles Grimalt, i que se suma a la derogació de la taxa d’ocupació de la via pública del 2021. En aquest cas, la injecció econòmica té dos vessants, un dirigit als negocis que tenen terrassa i l’altre als que no tenen terrassa. Per tal de poder disposar d’aquesta ajuda els negocis interessats hauran d’aportar una declaració responsable a l’Ajuntament.

Finalment, el batle de Manacor ha avançat la possibilitat que aquestes ajudes es prorroguin segons com es vagi desenvolupant la situació epidemiològica del municipi.

Back To Top
Search