skip to Main Content

Un ple exprès i amb poca transcendència per encetar el nou curs polític

La limitació de temps en les intervencions va reduir a poc més de dues hores la sessió, amb cala Varques una vegada més en el punt de mira

“La col·lecció de les revistes Nosotros, Arriba, Manacorense, L’aurora, Perlas y Cuevas, altres publicacions de premsa forana, llibres d’autors manacorins, àlbums de fotografies, més de cent prestatges amb documentació variada…”. Aquesta és només una part del llegat de Rafel Ferrer Massanet que el batle Miquel Oliver va enumerar per proposar al ple d’aquest mes de setembre l’acceptació de la cessió del fons documental de l’intel·lectual manacorí de la mà del seu fill Antoni Ferrer Vallespir, present dilluns a la sala de plens, en companyia de l’arxivera Pilar Castor. La qüestió va ser aprovada per unanimitat.

Junta de districte
No va tenir la mateixa sort la ratificació de Joan Gomila i Antònia Llodrà com a president i vicepresidenta de la Junta de districte de Porto Cristo. Tot i que va ser aprovada, s’hi va abstenir el Partit Popular, fet que va provocar un gest d’estranyesa per part de l’apotecari porteny.

Vengué de nou també a Bel Febrer la contractació de Mateu Carrió com a càrrec de confiança al departament d’Urbanisme, i més concretament el seu sou de més de 57.000 euros per mitja jornada de dedicació. El batle Oliver excusà una redacció poc afortunada i aclarí que el nou càrrec d’urbanisme cobrarà només la part proporcional d’aquests 57.000 euros.

Cala Varques, sempre
Catalina Riera s’interessà per les sancions aplicades als aparcacotxes que operaven il·legalment devora els accessos a cala Varques. L’exbatlessa es queixà que “hem deixat que dos aparcaments il·legals cobrassin a la gent durant dos mesos” i després de llevar responsabilitat a l’equip de govern reivindicà que “els manacorins ens hem de manifestar a Delegació de Govern o a qualque banda per demanar solucions. Si passava una desgràcia, demà no hi hauria cap cotxe aparcat”. El batle Oliver reconegué aquestes demores i mirà de tranquil·litzar Riera: “Ja feim feina perquè això no passi l’estiu que ve”.

Pla General
També Bel Febrer s’interessà per l’estat de la tramitació del Pla General. La delegada d’Urbanisme, Núria Hinojosa, aclarí que “hi continuam fent feina, tramitant les al·legacions i les al·legacions estimades en part per incorporar-les al document que durem a aprovació provisional”. Hinojosa incidí també amb la incorporació “d’algunes qüestions relacionades amb l’accés a l’habitatge” i acabà dient que “m’hauria agradat molt que l’hagués pogut aprovar vostè, que va ser la que el va liderar” per deixar clar que “de cap manera farem modificiació substancial perquè això suposaria tornar a l’inici i no és el que volem. Entre l’octubre i el novembre estarà aprovat provisionalment”.

Gomila, endarrer de les obres
Joan Gomila demanà per l’estat de les obres previstes i adjudicades a Porto Cristo, com ara la incorporació de l’aire condicionat a la sala d’actes de l’Oficina Municipal, l’enllumenat del camp de Ses Comes, les voravies de la ronda de l’Oest, la pavimentació de la plaça del llop, i el condicionament dels vestidors del poliesportiu de s’Illot.

El delegat de Zona Costanera, Sebastià Nadal, respongué amb detall amb els motius del retard en cadascuna de les obres. Cap, però, no està acabada. Gomila reclamà insistència i persistència per aconseguir acabar aquestes obres.

Jaume Rigo, jugador número 22
En el torn obert al públic, Jaume Rigo, que fou número dos del Partit Popular a les eleccions, per bé que no arribà a prendre mai possessió del càrrec, també intervengué per demanar la instal·lació d’aire condicionat a l’edifici de Can Socorrat.

Back To Top
Search