skip to Main Content

Una llegenda indomable

 

No té res impossible. Rafel Nadal, als seus trenta-cinc anys i després de sis mesos sense poder competir, tornava a les pistes a l’Obert d’Austràlia, un grand slam on sempre ha fet bons papers, superant nombroses vegades els quarts de final, però on només havia pogut proclamar-se vencedor una vegada, el llunyà 2009, i davant Roger Federer en un apassionant partit a cinc sets.

I cinc mànegues també varen ser les que va haver de menester el manacorí per tombar el que molts han definit com la “Màquina Russa”, Daniil Medvedev, que aspirava a esdevenir número u del món si aconseguia la victòria a l’obert australià.

No hi havia dubte que el favorit, tant per superfície, com per edat, com per estat de forma, era el rus. I així es va manifestar en el primer set, que Medvedev se’n va dur per un contundent 6-2 sense que Nadal hi pogués oposar gaire resistència.

El segon set començà d’una forma molt més favorable per als interessos del manacorí que va aconseguir trencar el servei del rus i semblava estar en disposició d’igualar el matx a un set i poder disputar amb calma d’esperit la tercera mànega. El rus, però, va demostrar una gran fortalesa mental i no sols va trencar el servei del manacorí sinó que va aconseguir forçar un tie-break que, a més, va saber fer caure del seu costat. Nadal arribà a desaprofitar una pilota de set.

No hi havia res que fes pensar en una remuntada del manacorí. És cert que el partit estava igualat, però Nadal havia comès errors no forçats poc habituals en el seu desenvolupament de joc i mostrava una inseguretat que li llastava la capacitat competitiva a què ens té acostumats. De fet, amb 3-2 al marcador en el tercer set a favor del rus, Medvedev va disposar de tres pilotes de trencament que, si les hagués sabudes aprofitar, l’haurien catapultat cap a una victòria segura i per la via ràpida. Però la raqueta russa començà a tremolar i Nadal va fer una passa endavant dins la pista. Els cops de dreta començaren a córrer i el manacorí no sols no perdé el seu servei, sinó que aconseguí també trencar el de Medvedev per acabar doblegant-lo en la tercera mànega per 6-4. Exactament el mateix resultat que obtendria, ara ja amb unes sensacions completament diferents. El tercer set semblava que havia de seguir el mateix camí, però, mai més ben dit, va semblar que Nadal i Medvedev jugaven a la ruleta russa. Els nombrosos trencaments consecutius desconcertaven un públic entregat a la remuntada del manacorí. Finalment, però, el trencament definitiu va arribar a l’onzè joc del cinquè set. A Nadal només li quedava tancar el partit amb el seu servei, i davant un Medvedev exhaust, ho va aconseguir.

Amb aquest resultat, el manacorí esdevé el jugador masculí que més Grand Slams ha aconseguit, amb un total de 21, un més que Novak Djokovic i Roger Federer. Tot i que no hi ha hagut moviments substancials al rànquing de l’ATP, sí que cal dir que Rafel Nadal ara està molt a prop d’Alexander Zverev i Stefanos Tsitsipas, tercer i quart respectivament en el rànquing mundial.

Back To Top
Search