skip to Main Content

Una piscina municipal, el solar de Majorica, un casal de joves, un espai per a concerts…

Un senzill formulari de Google difós a través de Whatsapp ha estat suficient per copsar quines són les necessitats dels ciutadans del municipi de Manacor segons ells mateixos. En poc més de 24 hores, Cent per Cent ha recollit gairebé 1.300 respostes a un formulari on es demanava als ciutadans de Manacor que triassin entre un total de 15 projectes a diferents nuclis del municipi.

A la fi, el resultat ha estat el següent:
1. Una piscina municipal: 217
2. Condicionar el solar de Majorica: 167
3. Fer un casal de joves: 136
4. Un espai semicobert per fer conccerts: 112
5. Un nou centre de dia: 93
6. Construir pisos de protecció oficial: 88
7. Un poliesportiu: 81
8. Comprar el Cine Goya: 63
9. Habilitar un bus urbà: 58
10. Una canera municipal: 57
11. Un teatre o sala polivalent a Porto Cristo: 51
12. Una nova escoleta 0-3 al nucli de Manacor: 40
13. Una sala d’exposicions o un espai d’art: 36
14. Construir un espai polivalent a s’Illot: 17
15. Un tanatori a Porto Cristo: 14
Respostes en blanc: 60

Cal destacar que entre els cinc primers projectes més votats han sumat un total de 725 vots, més de la meitat del total. Així mateix, és molt remarcable que fins a un 17,6 per cent dels qui han votat han manifestat la seva preferència per la reobertura d’una piscina municipal.

Un 67,3 per cent dels participants eren habitants del nucli de Manacor, mentre que un 14,4 vivien a Porto Cristo. Un 9,4 per cent confessaven que no vivien al municipi de Manacor. I un 4,1 per cent habitaven en algun indret de fora vila dins el mateix terme manacorí. De les urbanitzacions, poblets i llogarets del municipi, 29 persones de les 1.290 que han participat a la mostra eren macianeres, 24, de s’Illot, 4 de Cales de Mallorca i 4 de Cala Murada. És remarcasble que hi hagin pres part 185 persones de Porto Cristo, i que, alhora, 51 del total hagin volgut un espai polivalent en aquest poble del municipi. Menys èxit ha tengut la proposta d’un tanatori, volguda només per 14 persones d’entre els 1.290 participants. De s’Illot hi han participat 24 persones, i sorprèn que fins a 17 del total hagin volgut un espai polivalent en aquest nucli costaner.

Pel que fa a l’edat dels participants, la gran majoria, un 55,4 per cent, tenien entre 30 i 50 anys. Un 26,5 per cent ha manifestat tenir entre 50 i 65 anys. Els participants de menys de trenta anys han estat un 10,1 per cent del total, mentre que un 8,3 per cent tenien més de 65 anys.

Comentaris per a tots els gusts

Aquests gairebé 1.300 participants han deixat més de 300 comentaris en el formulari, en els quals manifestaven tota casta d’opinions sobre altres projectes que es podrien dur a terme en el municipi. D’aquests comentaris, 50 feien referència a la idea de millorar l’estat i la neteja dels carrers, d’incloure zones verdes als nuclis urbans, d’esponjar, de posar més llum… És a dir, en general, demanaven un millor manteniment dels espais públics.
També remarcable és la demanda d’una millor gestió de places d’aparcament, amb 11 comentaris que hi fan referència, tant amb l’habilitació d’aparcaments al centre com en la creació de zones d’aparcament dissuassori a les foranes.

Un total de 10 persones han recordat que cal un referèndum per a la independència de Porto Cristo.

Fins a 9 persones han manifestat també la necessitat de més i millors espais per a infants.

Altres comentaris repetits algunes vegades són la millora de l’hipòdrom, espais per a la protecció dels animals, l’escola nova de Porto Cristo, els carrers de Porto Cristo, l’abastiment d’aigua potable, un rocòdrom, un nou centre de salut a Manacor o la compra de ca les Monges a Son Macià.

Precisament de Son Macià eren els dos comentaris que demanaven la construcció d’un estrangolòdrom. I manacorí era qui, nostàlgic, reclamava la reobertura del Catòlic Bar.

El top5

1. Una piscina municipal (217 vots)

El tancament del servei de la piscina municipal després de l’entrada en concurs de creditors de la concessionària Esquitxos va deixar molta de gent desemparada. El servei ja era car i tal vegada ara som davant una oportunitat de municipalitzar-lo i posar-lo a l’abast de tothom.

2. El solar de Majorica (167 vots)

Fa anys que està abandonat. L’aprovació del Pla General podria facilitar l’execució d’una obra que ara ja, més que necessària, sembla urgent, si ens atenem a la imatge d’abandó de l’espai. Resoldre aquest problema també podria dur aparellada la disponibilitat d’un local valuós per dur-hi a terme activitats de tota casta.

3. Un casal de joves (136 vots)

Molts de partits ho duien al programa. La reobertura del Servei de Joventut no hauria d’implicar l’anul·lació d’aquest projecte.

4. Espai per a concerts (112 vots)

Una reivindicació històrica i que, a priori, no sembla que demani una gran inversió. Organitzacions com Renou Col·lectiu n’estarien alabades.

5. Un centre de dia (93 vots)

La saturació de les residències converteix els centres de dia en un segon recurs, una avantsala de la residència. Calen més places i més ben assignades.

Back To Top
Search