Skip to content

Una setmana cultural a Son Carrió substitueix les tradicionals festes de maig

Una setmana cultural en lloc de les tradicionals festes de Sant Miquel, patró de Son Carrió per mor de la pandèmia. Diversos actes culturals i espectacles per a tots els públics tenen lloc durant aquesta setmana a la localitat. Aquest cap de setmana conclouen els actes amb els concerts de Tomeu Penya, Cap Pela i O.Erra.

La pandèmia fa que tot s’hagi d’adaptar a unes noves normatives sanitàries però Son Carrió ha volgut lluitar per mantenir l’esperit festiu que caracteritza el mes de maig, quan habitualment s’han celebrat les festes de la localitat. Enguany però, els esdeveniments s’han hagut de modificar i adaptar a la situació amb una nova proposta: la setmana cultural de Son Carrió.
Jaume Bassa, delegat de Son Carrió i regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Llorenç explica que d’aquesta manera “podíem fer actes al poble i la gent es pot entretenir d’alguna manera”. A més, explica que han intentat que hi hagi diversitat d’actes per a totes les edats i que, com marca la normativa, tots els esdeveniments compleixen amb la normativa sanitària actual. “La majoria d’esdeveniments es fan al poliesportiu, lloc que ens permet 300 cadires amb la disància de seguretat que pertoca”.
Tot plegat va començar el passat 30 d’abril amb la inauguració de diverses exposicions: la corresponent al 32è Certamen de Pintura i la del concurs de fotografia “Ara que me lleu: racons de Son Carrió”, una mostra temàtica sobre l’Índia a càrrec d’Àngel Carretero. Aquestes exposicions es poden veure fins al pròxim 9 de maig de 18 h a 20 h al centre cultural ca n’Apol·lònia i a la sala polivalent de la UBS. A més, contacontes infantils a càrrec de Centimets Teatre, el concert de primavera de la banda municipal de Sant Llorenç i espectacles com Spaguetti punky o Isabel-Clara Simó fa una copa amb els amics van ser part del programa d’aquesta setmana cultural i aquest cap de setmana tendran lloc els actes “de més reclam popular”. D’una banda, el concert de Tomeu Penya & Géminis, divendres a les 19 h; O.Erra, diumenge, també a les 19 h i diumenge serà el torn del grup Cap Pela. Tots els concerts se celebren al poliesportiu i ja tenen l’aforament complet.
Així mateix, dissabte capvespre tendrà lloc la sortida dels caparrots a les 17 h del capvespre acompanyats de xeremiers. Es convida a tots els carrioners a veure aquest esdeveniment des dels portals o balcons de cas, ja que els caparrots faran un recorregut per tot el poble amb aturades a diversos punts del poble i evitant les acumulacions de gent. A partir de les 18 h tendrà lloc la missa en honor al patró.
“Sempre que s’organitzen esdeveniments d’aquest tipus, diferents d’allò que s’ha fet fins al moment, sempre passes una mica de pena per l’acollida de la gent” diu Bassa mentre afegeix que, després del primer cap de setmana d’actes s’ha pogut veure que la setmana cultural ha tengut molt bona rebuda i que la gent està molt contenta de poder gaudir de diferents activitats. “L’any passat només vàrem poder fer festes confinades i enguany que la normativa ho permet ens ve de gust poder donar una mica d’ambient festiu al poble” explica Bassa.

Exposició de fotografia sobre l’Índia a càrrec d’Àngel Carretero.
Concurs de fotografia “Ara que me lleu: racons de Son Carrió”
El delegat de Son Carrió, Jaume Bassa, el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs i la guanyadora del XXXII Certamen de Pintura, Malén Vilanova.
Back To Top
Search