skip to Main Content

Unes 9.000 persones es manifesten a Palma contra la sentència del procés

Milers de persones s’aplegaren a Ciutat per donar suport al poble català i a les persones preses i exiliades. Durant la manifestació, que va transcórrer sense incidents, es pogueren escoltar diverses consignes com les de “llibertat presos polítics”, “els carrers seran sempre nostres” o “Aquí estam les antifeixistes”.

La pluja va respectar la manifestació per mostrar el rebuig contra la sentència del procés que va tenir lloc a Palma durant l’horabaixa del passat diumenge i que va aplegar al voltant de 9.000 persones segons indicà l’organització de l’esdeveniment.
“Llibertat presos polítics”, “Aquí estam les antifeixistes”, “Mallorca serà la tomba del feixisme” o “els carrers seran sempre nostres” foren els càntics principals que es pogueren sentir al llarg d’una manifestació, que va partir de la plaça del Mercat i va recórrer el passeig del Born i el passeig Sagrera fins a arribar al Consolat de Mar. A mitjan camí, davant de la Delegació del Govern, es va fer una aturada i una membre de l’organització va demanar la llibertat de totes les preses polítiques, fent menció també als joves d’Alsasu o a Valtonyc entre d’altres. Es tractà d’una manifestació intergeneracional i pacífica, on es pogueren veure estelades, banderes de Mallorca i cartells amb lemes diversos. Tot i l’amenaça d’una contramanifestació convocada per l’extremadreta a la mateixa plaça del Mercat, l’acte de transcórrer sense cap incident. Això sí, una vintena de persones es concentraren davant del Caixaforum amb banderes espanyoles i escridassaren la gent que baixava cap a la manifestació, protegits per un cordó policial. D’altra banda, es pogueren veure algunes persones que intentaren entrar a la manifestació amb banderes espanyoles però la policia els va impedir el pas.
Entre els assistents s’hi pogueren veure un grapat de persones manacorines, entre les quals representants polítics de l’Ajuntament de Manacor com Sebastià Llodrà, Carme Gomila, Mateu Marcé o el batle, Miquel Oliver. També hi assistí el president d’Esquerra Republicana a Mallorca, Mateu Xurí o el Director General d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas.
La manifestació acabà al voltant de les 19.30 h, amb la lectura d’un manifest on es recordà les persones preses i exiliades i es mostrà el rebuig a la sentència. Posteriorment, es desconvocà la manifestació però encara es pogueren sentir el cant de l’Estaca i diverses consignes mentre un helicòpter de la Policia Nacional sobrevolà el Consolat de Mar, tot just abans que la pluja comencés a descarregar amb més força.

Back To Top
Search