skip to Main Content

“Vàrem deixar la feina feta amb un nou contracte de neteja quan va acabar l’anterior mandat”

Maria Antònia Sansó (Manacor, 1983), és la número u del Partit Popular. Després de les darreres eleccions, ha tornat al seu lloc de feina com a contable i ho combina amb la política municipal, els compromisos de partit i la vida familiar. Parlam amb ella sobre els reptes d’aquest nou mandat que encara des de l’oposició

Com encares aquesta nova etapa? Ja t’has acostumat?
És diferent que quan estàs governant perquè tens un horari rígid i en canvi quan governes no tens horari. Per ventura sí que estàs més tranquil però també ho has de compatibilitzar tot els capvespres: feina de partit, de la institució, anar als plenaris i fer la feina d’oposició, que és una tasca que s’ha de fer cada dia… Tot té la seva part bona i la seva part dolenta.

El Pi va fer una gran baixada en les darreres eleccions: a què creus que es deu?
Nosaltres més que analitzar la baixada del Pi, el que hem analitzat són els nostres resultats. Per part nostra vàrem quedar satisfets però això no vol dir que no esperàssim més. Sigui com sigui, vàrem mantenir el nombre de regidors tot i tenir dos partits més dins la dreta, Ciudadanos i Vox. Crec que hauria pogut ser una pujada respecte al 2015 si no hi hagués hagut aquesta divisió de vots.
Esperàvem una pujada del Partit Popular però estam satisfets amb els resultats… I pel que fa al Pi, crec que han de ser ells qui analitzin els seus resultats.

Anys enrere havíeu arribat a tenir 11 regidors i ara en teniu 4. Què creus que ha passat?
En el moment que hi havia 11 regidors només hi havia el Partit Popular en l’espectre de centredreta i ara hi som nosaltres, el Pi… Hi va haver una gran divisió entre aquests dos partits i per això hi va haver els cinc regidors de Pi i ara hi ha quatre partits… Per molt que ens hagués anat, hauríem pogut treure un regidor més.

Et consideres la cap de l’oposició?
Tenim clar que ens ha tocat liderar l’oposició perquè som el partit que més vots va obtenir. Des del primer moment vàrem decidir fer una oposició constructiva: quan les coses estan bé s’ha de poder dir, per molt que sigui fet per altres i el que està malament també s’ha de poder dir i s’han de poder fer noves propostes.

Què creus que suposa dins l’oposició, tenir aquest paper capdavanter?
Jo crec que tothom ha de fer oposició però jo personalment crec que tenim una gran responsabilitat per fer una bona oposició i poder aconseguir coses pel poble de Manacor. Sempre he dit que per governar s’ha d’escoltar molt la gent, els polítics no sabem de tot i hem d’escoltar aquells que en saben sobre un tema o aquells que tenen un problema i a l’oposició és el mateix. Has d’escoltar molt i anar fent les propostes que el partit creu.

Com valores la relació amb la resta de partits i amb l’equip de govern?
Crec que sempre s’ha de tenir bona comunicació i bona relació tant amb l’equip de govern com amb l’oposició. Per exemple, amb l’equip de govern tenim punts de vista molt diferents però existeix aquesta cordialitat i bona entesa.

Han passat un parell de mesos des de l’inici del mandat. Quina delegació diries que va pitjor i quina va millor?
Més que pitjor i millor jo per ventura diria les que n’hem sentit més, sigui per comissions, plenaris o premsa i les que encara estan una mica més silencioses. La que hem vist més és la de Medi Ambient però també era la que li tocava… Nosaltres vàrem deixar la feina feta amb un nou contracte de neteja quan va acabar l’anterior mandat i vulguis o no, el nou delegat ja tenia aquesta tasca preparada i començar a implantar tot allò que marca el nou contracte… Vàrem deixar preparada l’eina perquè Manacor estigui nét però encara li queda molt.

De fet hi ha hagut les primeres sancions a l’empresa.
Només ho he vist en premsa això de les penalitzacions però si s’han pogut fer, és gràcies al contracte que deixàrem preparat.Quan nosaltres vàrem entrar a governar ens vàrem trobar amb un contracte amb el qual era molt difícil poder penalitzar i sense això era molt bo de fer que l’empresa incomplís el contracte.

I la manco visible?
Per exemple, Serveis Socials… Per exemple, no ha demanat la informació sobre el contracte del Servei a Domicili a temps tot i que l’anterior delegada es va posar a la seva disposició… Petites cosetes que no són difícils de tractar i s’haurien de fer.

I per la teva banda, Economia i Recursos Humans, quina valoració en fas?
Per part de Recursos Humans encara no he vist gaire moviment i encara no puc dir molt el què. Supòs que de portes endins es deu estar fent feina però encara no ens han convocat a cap mesa ni hem tengut reunions, tot i que nosaltres ja hem proposat els membres.I quant a Economia, em consta que estan preparant els pressuposts i nosaltres també tenim propostes per dur. El cert és que han passat molt pocs dies per poder dir moltes coses…

Quines propostes teniu pels pressuposts?
Nosaltres sempre hem seguit la línia de baixada d’impostos. Ho hem fet quan hem governat i també ho vàrem dir durant la campanya: pensam que fent una bona gestió de la inversió i la despesa es poden abaixar els impostos que tant costen a la ciutadania.

La qüestió del Pla General està calenta. Com creus que acabarà?
Pareix que l’equip de govern seguirà amb el Pla General. No és un Pla del qual nosaltres ens puguem sentir gaire orgullosos, la feina feta no ens acaba d’agradar…

Però vosaltres estàveu a l’equip de govern en l’anterior mandat.
El moment de l’aprovació inicial era d’alarma per tota la qüestió de les zones verdes però un cop xerrat amb persones expertes, consideram que és un Pla General molt millorable. Deu fer 8 o 12 anys que el Partit Popular no ha duit la delegació d’Urbanisme… Amb tot això no vull dir que tenguem un vot decidit perquè és un tema complex i prou important per a estudiar-lo bé.

Creus que enguany estarà aprovat?
L’equip de govern és qui té la resposta sobre aquest tema.

Passant a plana nacional, què en penses de les noves eleccions?
Com a ciutadana i com a política crec que fa empegueir que no s’hagin pogut posar d’acord. Crec que el votant no veu una sortida a què hi pugui haver un govern perquè dóna la sensació que el vot tornarà a estar molt repartit… Tot això crema a la gent i també és una despesa pública molt grossa. També és molt important seguir fent feina, cercar solucions i fer política perquè els problemes segueixen… Toqui a qui toqui formar govern en les properes eleccions ha de tenir sentit d’estat i ser responsable. Durant aquests mesos de govern en funcions, no s’han encarregat de cuidar temes com la sanitat o l’educació i ara es volen cuidar d’investigar les nostres rentes i els viatges que feim.

Back To Top
Search