Divendres 1 de juliol es representa Alerta, raspall de dents. Mites lèsbics i altres deliris al conservatori del municipi en el marc de Manacorinitats Dissidents. L'actriu Gypsy Nel·lo (Tarragona, 1994)…

“Veig molt positiva la incorporació de la religió islàmica”
Lluís Celià (Palma, 1985) és llicenciat en filosofia i professor de religió a secundària. Durant anys ha fet feina als instituts del terme de Manacor, on resideix. Ara fa feina a Santa Margalida.
Per Celià “l’assignatura de religió sempre genera molta polèmica. Pels crítics, el problema és que un Estat aconfessional ha de garantir la pluralitat i no introduir cap confessió a l’escola pública. La religió islàmica no hauria d’entrar a les escoles, i la catòlica s’hauria d’haver eliminat fa temps. Com a molt, diuen els laïcistes, podríem tenir una assignatura d’història i cultura de les religions i que transmeti únicament coneixements, no valors adoctrinadors. L’únic adoctrinament acceptable és en els mínims valors humanistes i democràtics per a garantir la convivència dins el marc de l’estat de dret”. En canvi, però, continua Celià, “la realitat és que la persona no viu només de mínims sinó també, i sobretot, de màxims. Tots tenim els nostres déus, la nostra visió del món, tots orientam la vida cap a algun horitzó final de sentit. De veritat pretenem que l’escola no tengui res a dir sobre el tema que ens hauria de semblar a tots el més important? L’escola no pot ser només una preparació per al món laboral, un accés a la cultura general o un molt necessari respecte a les lleis democràtiques de l’Estat, sinó també una escola de vida. Garantits aquests mínims, no ens ha de fer por la creació d’espais per a la reflexió i meditació existencial, que es facin des del compromís personal del professor amb alguna opció o proposta de sentit. Així, més que comprometre el pluralisme, el fomentam”.
La conclusió per a Celià és que “veig molt positiva la introducció de la religió islàmica. Proporcionarà una formació de qualitat i en català als alumnes que l’escullin, fet que generarà dinàmiques molt positives dins la comunitat musulmana de l’illa i afavorirà la integració i el diàleg, enriquint-nos a tots. Crec que l’assignatura pot arribar a tenir tants alumnes com la religió catòlica, que ara es troba estable des de fa uns anys”.