Skip to content

L’IES Mossén Alcover compleix mig segle

Des del centre educatiu reprenen les activitats per commemorar els 50 anys del que consideren una institució. Entre els esdeveniments que s’han programat hi ha exposicions, concerts o la creació d’un llibre per deixar constància dels records viscuts a l’institut.

L’any 1970 s’obrien per primera vegada les portes de l’IES Mossén Alcover. Ho feia a la caserna militar on avui hi ha el CEIP Simó Ballester, lloc on va romandre fins a l’any 1975. Després es va traslladar a la Ronda Institut, i fins ara. Per tant, fa 50 anys que multitud d’alumnes i professorat han consolidat aquest centre com una institució “de referència educativa, però també cultural i social”. Tal com expliquen el director del centre, Toni Gayà, i professora de llengua catalana, Magdalena Gelabert.

I mig segle no se celebra cada dia. Una data que ha arribat acompanyada de diferents actes per commemorar la fita. La comissió organitzadora havia plantejat el lema “50 anys i 50 actes” pel curs anterior, però els “va aplegar la pandèmia i ho farem aquest curs reduint el format”, assegura Gayà.

La represa de les activitats va ser a principis de mes amb la presentació de la biblioteca Miquel Àngel Riera renovada i la posada a disposició pública del fons Riera Ferrari.

Un llibre commemoratiu

Un dels actes més destacats és la presentació d’un llibre commemoratiu. “Una part serà més de records i anècdotes, una altra de creació artísticoliterària i l’altra d’assaig i estudi històric”, explica Magdalena Gelabert, que també forma part de la comissió organitzadora. Han demanat la col·laboració d’una seixantena de persones, entre els quals s’hi troben alumnes, professors i persones que han estat vinculades amb l’IES Mossén Alcover d’una manera o una altra. I és que, assegura, que “són la millor part que té l’institut”.

La intenció és “deixar constància de la memòria d’aquesta il·lusió”, explica Gelabert. Unes pàgines que es presentaran, si no hi ha canvis, dia 31 de gener en el marc de la setmana de Mossén Alcover.

Cinc alzines envoltades de valors

A l’entrada de l’institut, just devora la pedra que la família de Mossén Alcover va regalar. Allà s’han sembrat cinc alzines, ja que “aquests anys hem sacrificat alguns arbres i ens agrada que n’hi hagi”, diu el director. Però amb motiu de la celebració, se’ls hi col·locarà una placa amb una paraula gravada. “Farem que representi un valor, com podria ser la constància, la intel·ligència o la perseverança”, explica Gelabert.

Tot i això, tenen pensades altres activitats, entre les quals trobam una exposició, una taula rodona per compartir experiències o un concert i representacions teatrals amb els alumnes a final de curs. Una feina que fan amb “molta il·lusió”, recorda Gelabert. “És una institució i consideram que l’efemèride ajuda a consolidar la fita”, diu l’organitzadora.

Back To Top
Search