skip to Main Content

Viatja cap a la llibertat amb “Hai, la pescadora de somnis”

El diumenge de Pasqua, la sala La Fornal acollirà un espectacle familiar que combina sorpreses, jocs, màgia i amor

L’escenari de La Fornal viurà aquest diumenge una aventura màgica i poètica de la mà de Hai, la pescadora de somnis. “Una experiència psicomàgica on al final ens divertim totes”, afirma Joana Rheingantz, que és la intèrpret i protagonista d’aquest espectacle familiar. La pescadora Hai amb el seu vaixell de cartró acompanyarà el públic a través d’un viatge cap a la llibertat replè de sorpreses i sense utilitzar cap paraula. Es comunicarà a través de música, moviments, màgia i manipulació d’objectes. Rheingantz explica que el somni de la protagonista es converteix en un somni col·lectiu, en el qual el públic també hi participarà. És un espectacle molt interactiu que combina joc, amor i llibertat. Al final, és un conte poètic, un collage oníric i un joc empàtic que convida a navegar per la imaginació.

Per completar l’obra, els codirectors d’obra produïda per la companyia catalana Giramàgic, Miquel Crespí i Joana Rheingantz, s’han inspirat en els seus propis viatges. Fet que es veu al llarg de la interpretació de Hai. No només a la trama, sinó que també amb el decorat. Per una banda, està fet a base de material reciclat, “al llarg del procés creatiu es pot tudar molt de material” i d’aquesta manera “és més sostenible”, explica la intèrpret. I, per l’altre, s’afegeixen algunes troballes que han fet, com pot ser la bota d’un pagès cubà. En certa manera, moltes idees van néixer arran del seu periple a Cuba.

Hai, la pescadora de somnis té influències culturals d’arreu. El que es fa visible. Hi apareix una part d’un món indígena inspirat en Brasil natal de Joana Rheingantz. També, però, té una clara influència asiàtica. “Hai” és l’abreviació d’oceà en xinès, afirma l’actriu. “L’art oriental ens inspira i aquest treballa des de la desacceleració; els infants viuen de manera molt accelerada, i per això el nostre treball és cercar un lloc més respirat”, afegeix.

La mescla de tots els elements convida al públic a sortir més motivats per fer coses. Durant la funció, al públic assistent, “se li va despertant alguna cosa al cor”. Ja l’han interpretada moltes vegades, i la resposta de les famílies que l’han vista sempre és la mateixa. Gaudeixen d’un bon feedback.

Les entrades per viatjar cap a la llibertat amb Hai, la pescadora de somnis ja s’han exhaurit a la sala La Fornal de Manacor. Hi ha programades dues sessions el diumenge, la primera les 12:00 hores i la segona a les 18:00 del capvespre. Contents d’aquest resultat, Miquel Crespí i Joana Rheingantz recorden que aquest dissabte també seran a Sant Llorenç.

 

Back To Top
Search