skip to Main Content

0-3, camí per córrer

Si la setmana passada volgúerem fer balanç del primer trimestre del curs a l’ensenyament de primària i secundària, aquesta setmana ens hem volgut acostar a la realitat de les escoletes de 0-3 anys durant aquests tres mesos primers de curs. Com a la resta de centres escolars, l’afectació de contagis ha estat mínima i puntual, i quan s’ha donat ha estat sempre per contactes externs a les escoletes, que no han esdevingut en cap cas focus de contagi ni de brot.

Sí que s’ha conegut de bon de veres la davallada de matrícules, no afectada per minves en les ràtios, que es mantenen com sempre, sinó per la decisió de moltes famílies de no dur els seus infants a les escoletes, atès que un dels dos progenitors, o en alguns casos tots dos, han perdut el seu lloc de feina o, si més no, han vist reduïdes les seves hores de dedicació laboral arran de la crisi pandèmica que ens afecta des de fa poc més de mig any.

El cert, però, és que les escoletes públiques de 0-3 anys a Manacor són poques, tot i que ara mateix l’ocupació sigui només d’un 80 per cent. Caldrà veure com aplica les seves intencions el delegat d’Educació Mateu Marcé, si vol que les escoletes siguin accessibles per a qualsevol casta de treballador. De facilitats per part de la Conselleria en tendrà.

Mentrestant, si hi ha una mica de sort amb les vacunes, els infants que ara tenen entre 0 i 3 anys hauran passat per la crisi de la Covid-19 amb una afectació mínima, atès que no han de dur mascareta i que les mesures de distància a les escoletes són més laxes que en altres centres educatius, com és natural.

Si, però, que hauran vist afectada la seva relació amb els adults, a molt dels quals els hauran hagut de seguir l’expressió des de darrere una mascareta. Caldrà veure quina és l’afectació expressiva i emocional que això podrà causar en aquests infants.

Sigui com sigui, és d’esperar que les prestacions en escoletes de 0-3 anys pugui augmentar en anys vinents i, independentment de la voluntat dels pares d’escolaritzar o no els seus fills a unes edats tan primerenques, puguin oferir horaris, calendaris i places a l’abast de tota la població.

Back To Top
Search