skip to Main Content

1.600 persones ja tenen l’autorització per circular per la ZPR

Mentrestant, en resten 800 pendents de resoldre. En el ple de la setmana que ve s’aprovarà l’ordenança perquè ben aviat sigui operativa la zona d’aparcaments comercials (Amargura, Rector Rubí, Arquitecte Bennàssar, Constitució…)

El passat 15 de març entrava en vigor la ZPR, la Zona de Prioritat per a Vianants del centre de Manacor que afecta 67 carrers pels quals només hi podran transitar en cotxe residents i comerciants de la zona i altres persones autoritzades de manera específica. Qualsevol vehicle que hi circuli ho haurà de fer a un màxim de 20 quilòmetres per hora i sempre haurà de donar prioritat a vianants, bicicletes o patinets.

En parlam amb Sebastià Llodrà, delegat de Mobilitatde l’Ajuntament. Durant aquestes setmanes s’ha anat completant la senyalització viària que delimita la ZPR: “Hi havia una feina prèvia. De fet, dels senyals aeris, molts ja estaven posats abans d’anunciar la mesura, i tapats amb posses negres. La part de restriccions d’accés ja està posada. A més, a nivell de senyalització dibuixam senyals als carrers, amb recordatoris de velocitat 20 dins tota la zona”. Així i tot, Llodrà recorda que “encara som a la part més pedagògica del procés i continuam amb la tasca informativa. El punt d’informació de la plaça de les Verdures ha estat molt transitat, i ara també serà feina nostra informar de forma més puntuals comerços i altres persones afectades”.

Com que som en aquesta fase més pedagògica, diu Llodrà que “en aquesta fase inicial ja vàrem dir que seríem més laxos pel que fa a la vigilància, perquè el que fèiem realment era reordenar. Els qui hi viuen són els grans beneficiats”. El delegat de Mobilitat explica que a hores d’ara ja hi ha 1.600 autoritzacions fetes, tant de veïnats que viuen al centre, com comerciants i de persones que hi tenen cotxeries”. Llodrà es mostra molt satisfet de la celeritat en la demanda d’autoritzacions: “Una de les coses que ens ha sorprès gratament és com de ràpidament la gent ha demanat i accedit a les autoritzacions”.

Aquest precisament és un dels motius pels quals ara resten encara 800 autoritzacions pendents de resoldre. “Es tracta de persones que tenen cotxeries llogades, o també de gent que s’ha mudat fa poc al centre”, diu Llodrà, que afegeix que “hem vist també les darreres setmanes un moviment important al padró de gent que no estava empadronada al lloc on resideix i que ara ha actualitzat el seu estatus”.

Pel que fa a les autoritzacions puntuals, “ho estudiam cas per cas, però està clar que amb causa justificada tothom pot entrar a la ZPR en cotxe”.

Dilluns es durà a ple el canvi d’ordenança d’aparcament per poder fer els canvis d’aparcaments d’ORA a aparcaments comercials d’alta rotació i amb parquímetres que permetran controlar també les matrícules. L’ordenança haurà de passar per exposició pública i es calcula que en dos mesos els nous aparcaments ja funcionaran.

Back To Top
Search