MÉS-Esquerra presenta llista i programa al Bar Gomila. Miquel Oliver manifestà que “ha estat massa fàcil fer la llista”. Lluny del centre, al Bar Gomila, en plena barriada de Baix…
“Param taula, Història de l’alimentació a Manacor”
“Teniu “talent” per saber més coses? Sabíeu que malgrat que les patates arribaren el segle XV no va ser fins el XVII que en començàrem a menjar? Sabíeu que el primer forn de pa el podem trobar a s’Hospitalet Vell? O que la paraula “fleca” ja apareix en documents manacorins del segle XV?”
Així ens convida el Museu de Manacor a l’exposició “Param taula, Història de l’alimentació a Manacor”, en la que l’Associació d’Amics del Museu d’Història de Manacor s’endinsa en l’estudi de la història dels aliments i els costums alimentaris, per mostrar com era l’alimentació des de la prehistòria fins a l’època actual a Manacor.
“Al llarg de la història els aliments i costums alimentaris han anat canviant en funció de les cultures i els gustos de cada una. Això ha condicionat la manera de cuinar i els estris que s’empraven. Així, a partir de les darreres dades arqueològiques en els jaciments manacorins, de les fonts documentals i de la tradició popular farem un recorregut per 4.00 anys d’històries i aliments”
Paral·lelament a l’exposició s’ha programat un ampli ventall d’activitats complementàries. A més de tallers per a petits i grans, s’ha organitzat un cicle de conferències que abordaran diferents temàtiques relacionades amb la gastronomia.
Aquest dissabte, 24 d’octubre, a les 19.30 en serà la inauguració.