Skip to content

“Param taula, Història de l’alimentació a Manacor”

“Teniu “talent” per saber més coses? Sabíeu que malgrat que les patates arribaren el segle XV no va ser fins el XVII que en començàrem a menjar? Sabíeu que el primer forn de pa el podem trobar a s’Hospitalet Vell? O que la paraula “fleca” ja apareix en documents manacorins del segle XV?”

Així ens convida el Museu de Manacor a l’exposició “Param taula, Història de l’alimentació a Manacor”, en la que l’Associació d’Amics del Museu d’Història de Manacor s’endinsa en l’estudi de la història dels aliments i els costums alimentaris, per mostrar com era l’alimentació des de la prehistòria fins a l’època actual a Manacor.

“Al llarg de la història els aliments i costums alimentaris han anat canviant en funció de les cultures i els gustos de cada una. Això ha condicionat la manera de cuinar i els estris que s’empraven. Així, a partir de les darreres dades arqueològiques en els jaciments manacorins, de les fonts documentals i de la tradició popular farem un recorregut per 4.00 anys d’històries i aliments”

Paral·lelament a l’exposició s’ha programat un ampli ventall d’activitats complementàries. A més de tallers per a petits i grans, s’ha organitzat un cicle de conferències que abordaran diferents temàtiques relacionades amb la gastronomia.

Aquest dissabte, 24 d’octubre, a les 19.30 en serà la inauguració.

 

 

 

Back To Top
Search