skip to Main Content

Tornada a l’escola per escenaris

Va acabant aquest estiu tan atípic… A pesar de tot hem tingut temps per gaudir, desconnectar i aprendre noves coses. Els moments durs ens han fet més savis i conscients. Ara més que mai hem de seguir remant totes i tots junts.
Tornam a les escoles amb una realitat diferent del setembre de l’any passat. Simplement és la que ara ens toca viure i a la que ens hem d’adaptar per donar el millor de nosaltres mateixos.
Després d’escoltar la roda de premsa del Conseller d’Educació de les Illes Balears, sabem que a partir del proper dia 10 de setembre començam el nou curs escolar 2020/2021, però es comença amb un escenari diferent del que tal vegada ens pensàvem.
La pandèmia no ens dóna treva i clar, a l’escola s’ha de tornar, però segurs. Per això és que es començarà amb la proposta de l’escenari B, sobre el qual descriuré alguns dels detalls:

Secundària Obligatòria
• La formació serà semipresencial a secundària, batxillerat, formació professional i altres graus.
• L´entrada al centre educatiu es farà progressiva i de 150 alumnes màxim per dia i centre, per tal d´evitar aglomeracions d´alumnes a les entrades i sortides, i fer un” pedagogia” sobre la situació.
• Els grups classe, seran més reduïts i a partir de 6 anys la mascareta és obligatòria hi hagi o no la distància de seguretat.
• Tant el professorat com el personal no docent dura la mascareta tota la jornada escolar.

Infantil i primària
• Ensenyança presencial sempre que es respectin la distància de seguretat: Ràtios de 20 alumnes per curs , en funció dels espais disponibles.
• Mascareta obligatòria a partir de 6 anys….. a més d´altres instruccions que Conselleria enviarà a tots els centres docents.
Davant aquest escenari vos passaré una sèrie de recomanacions per tal de començar aquest curs escolar de la millor manera possible:
– Animar els alumnes a anar a l´escola a peu o en bicicleta, així és reduirà el nombre cotxes als voltants dels centres educatius, farem un poble i uns centres més sostenible, però també evitarem que amb les entrades progressives i per diferents llocs, hi hagi un risc innecessari amb un excés de vehicles pels voltants.
– Intentar viure aquest escenari amb normalitat, això farà que els nins i nines s´acostumin més aviat.
– Si el nostre fill o filla presenta algun quadre de malaltia compatible amb la COVID , no dur-lo a l’escola i seguir els protocols de sanitat, i sobretot estar en contacte amb el centre a través de les TIC, així no haurem de fer visites innecessàries al centre educatiu.
Ara més que mai la tornada a les aules, com més segures millor. Salut tenguem.

Andreu Alba. Policia Tutor de Porto Cristo

Back To Top
×Close search
Search