skip to Main Content

Catalina Vadell: “és imprescindible tornar a recordar a la població que no podem fer vida normal”

Parlam amb la gerent de l’Hospital de Manacor, Catalina Vadell, perquè ens conti quina és la situació de Manacor en el context de la segona onada de contagis i de com es prepara l’hospital pels mesos vinents. 

Avui, quina és la situació de l’Hospital de Manacor pel que fa al nombre pacients positius?

En aquests moments tenim dotze pacients ingressats tots positius a la planta Covid. Des del moment que va començar la crisi nosaltres mai hem deixat de tenir llits reservats per malalts de Covid. Quan va acabar la primera onada únicament vam deixar quatre habitacions buides per si teníem casos. Quan va tornar a començar l’augment de casos, les quatre habitacions van passar a nou i ara hem passat a disset. El que feim ara és treballar per a les pròximes 24 hores per tal de tenir vint-i-cinc habitacions covid. Si tot va bé demà ja les tendrem preparades.

Pel que fa als professionals sanitaris, hi ha hagut contagis?

Hi ha nou professionals positius i molts d’aquests s’han contagiat a fora de l’hospital. Els professionals sanitaris, com la resta de la societat, fan vida normal i això té un risc de contagi. Sí que és vera que en tenim vint-i-set en aïllament a ca seva per contacte estret amb un positiu, encara que estiguin bé amb PCR negativa han d’estar a casa durant deu dies. La setmana passada van arribar a ser trenta-nou.

I en cas de possibles rebrots, heu pogut disposar del material i personal necessari?

De material si, a diferència del principi de la pandèmia que passàvem pena. Afortunadament, tot el servei de salut té un estoc importantíssim de material. Pel que fa al personal, fem el que podem, intentam no suspendre vacances i el Servei de Salut ha habilitat la possibilitat que els treballadors, voluntàriament, puguin doblar i cobrar el doblatge de feina. Això ens dona un marge de tranquil·litat, ara bé, no hi ha ningú per a contractar i això és desesperant, evidentment.

Quina és la previsió de l’hospital per als pròxims mesos?

Fa setmanes que treballam en un protocol de resescalada. No pensàvem que fos tan prest però, desgraciadament, ja ha començat. Ara mateix no estam confinats i això facilita l’activitat global de l’hospital, hem d’intentar, fins allà on puguem, mantenir activitat no Covid. Nosaltres estam amb la segona onada i a l’inici d’una tercera onada que no sabem com pujarà. En aquests moments, ens veiem amb la necessitat de començar a suspendre activitat quirúrgica que no sigui càncer i no descartam retallar més activitat si tenim malalts a UCI. Ens esperen quinze dies molt complicats i és imprescindible tornar a recordar a la població que no podem fer vida normal perquè els contagis es dispararan i no ho podrem assumir. Ens hi jugam la vida i la gent ho ha d’entendre.

Back To Top
Search