Skip to content

25N al carrer: els col·lectius feministes reivindiquen la fi de les violències masclistes

V Marxa de Torxes

Organitzada per l’Assemblea Antipatriarcal de Manacor va aplegar una setantena de persones. Amb la plaça Sant Jaume com a punt de partida, la marxa va pujar pel carrer Joan Lliteres -on els comerciants mostraren el seu suport a l’acte amb l’aturada de les llums de les botigues i amb el desplegament d’una pancarta – passà per davant de l’Ajuntament, pel carrer Major, carrer Amargura, plaça Weyler i plaça de Sa Bassa. Durant el recorregut un grup de dones va llegir els noms de les 94 assassinades. L’acte va acabar amb la lectura d’un manifest de rebuig a les violències masclistes.

 

 

Concentració 25N
El Col·lectiu de les Dones de Llevant va organitzar dilluns passat una concentració a la plaça de Sa Bassa per recordar els més de 1.000 assassinats masclistes de l’Estat espanyol des de 2003. L’acte, conduït per la presidenta del Col·lectiu, Antònia Matamales, va comptar amb la col·laboració de l’escola de dansa Mandarina, les interpretacions musicals de Marga Ros i Jano així com amb una performance de l’artista Maria Huergas i la lectura de poemes per part d’alumnes dels diferents instituts del municipi. També varen intervenir l’advocada Francisca Mas, que va explicar el simbolisme de la performance i Carme Vidal, del col·lectiu Felanitx per la Igualtat. L’acte acabà amb el manifest del Moviment Feminista de Mallorca, llegit per les professores Marisa Reyes i Manel Santana.

 

I a l’Auditori… Concert per la igualtat

Els alumnes de sisè de Primària de tots els centres escolars del municipi varen participar en un concert contra la violència masclista. La regidoria d’Igualtat, amb la col·laboració del Conservatori Municipal i del Conservatori Superior de les Illes Balears així com de tots els centres escolars del municipi, va organitzar l’esdeveniment que va tenir lloc el passat dimarts al matí. Totes les classes havien preparat una cançó, entre les quals es pogueren sentir Els Pets, el Diluvi, la Gossa Sorda o Rozalén entre moltes altres. A més, tot l’alumnat va cantar conjuntament una darrera cançó amb lletra escrita per la mestra Marta Servera.
“És molt important la feina conjunta entre totes i tots per tal de fer poble i compartir lluites com, per exemple, posar el feminisme al centre de la política municipal” afirmà la regidora Carme Gomila durant l’acte. Entre el públic assistent hi hagué diversos alumnes de cinquè de Primària, que l’any que ve duran a terme aquesta mateixa activitat.

Back To Top
Search