Skip to content

L’oposició critica falta de previsió en els pressuposts

“Hi ha marge més que suficient per abaixar els imposts”

“Els pressuposts són generosos, grossos i potents i totes les partides de despesa es poden augmentar. A més també es poden fer inversions a partir de les incorporacions de romanents. Amb tot això hi ha marge més que suficient per poder abaixar els imposts”. Així s’expressa Maria Antònia Sansó, portaveu municipal del Partit Popular. Per a Sansó, “és més que necessari que la gent pugui tenir aquest marge d’haver de pagar una mica menys que moltes altres despeses augmenten com ara la tarifa de llum, o l’alimentació, mentre el poder adquisitiu de les persones disminueix”.

Segons Sansó és preocupant la davallada de 170.000 euros a la Delegació d’Esports. “El delegat no ha de ser generós amb els altres departaments sinó amb el poble. Els esports són molt importants a Manacor, tant pels esportistes d’elit que tenim com per la gent que el practica de base i tot el que això implica”. D’altra banda, Sansó critica que “no es fa el manteniment i la reparació d’asfalt i voreres i d’aquí a alguns anys ho notarem”. Finalment, la portaveu popular recalca que “és indispensable que hi hagi la piscina municipal i un poliesportiu nou”.

“La participació de l’oposició en el pressupost és gairebé nul·la”

El PI es va abstenir a l’aprovació inicial del pressupost, “perquè hi farem al·legacions”, confessa la seva portaveu Catalina Riera, que admet que “no entram a dir si són bons o dolents, perquè si ens deixen gastar els 22 milions de romanents la cosa queda molt compensada”. De totes maneres, el que sí que han lamentat una mica “és que la participació de l’oposició és gairebé nul·la. Els altres anys la delegada ens convocava i ara ens ha enviat els pressuposts per whatsapp quinze dies abans del ple. A més, de les nostres propostes no hem tengut cap devolució”.

Riera critica també la manca de previsió de l’equip de govern, atès que, segons ella, “hi ha moltes de partides que no s’han gastat, com ara una de Joventut de 100.000 euros, o una subvenció per al Fons Mallorquí de Solidaritat, que els dos darrers anys no s’havia gastat i ara es torna pressupostar… o els 40.000 euros per digitalitzar el Fons Ferrer-Massanet”

També critica Riera que la partida de Participació Ciutadana continuï sent de 20.000 euros quan, abans, “amb els pressuposts participatius havia estat de 200.000”.

“Cada nucli hauria de tenir un tant per cent equitatiu assignat al pressupost”

AIPC també es va abstenir en la votació del pressupost. Veu bé, la seva portaveu, que creixi la partida de Serveis Socials, “que per desgràcia és necessària”. La portaveu portenya reconeix que “cadas equip de govern té les seves inquietuds i es faran coses que es coneixeran i que ells volen fer, no hi ha res a dir en aquest aspecte”.

Per Llodrà, les inversions que fan al Port “també estan beníssim i estic contenta que es facin coses a Porto Cristo, com se n’han de fer a tots els nuclis. Per això demanam un tant per cent equitatiu a tots els nuclis de població”.

Llodrà lamentà que tornin a sortir al pressupost inversions “que ja sortien en pressuposts anteriors i que no es poden comptar com a realitzades”. Parla, la portaveu d’AIPC, dels carrers Bordils i Colom, o del poliesportiu de s’Illot”. En aquest sentit remarca que “a la junta de districte, on som representats tots els partits, es feren les mateixes propostes de l’any passat”.

La inversió que Antònia Llodrà veu més enfora és “l’equipament de la sala multifuncional. D’altres ja veim que sí que com a mínim podran començar-se”. Per Llodrà també és important que es facin tasques de manteniment.

Back To Top
Search