skip to Main Content

39 escalons cerca fórmules per donar continuïtat al Cine Club setmanal

“Dijous 13 de gener de 2022, 20.30 h. O sigui, ara mateix. Aquesta havia de ser l’hora assenyalada amb retolador vermell sobre el calendari per a començar l’any cineclubista amb la projecció de la nova pel·lícula d’Agustí Villaronga, “El ventre del mar”, que teníem ja contractada. Emperò, finalment, ni la situació financera d’aquest petit cineclub ni la situació pandèmica amb tots els efectes col·laterals que ens enrevolten permeten que, de moment, aquesta nova tanda de projeccions vagi endavant”. Així començava el missatge que la gent de 39 Escalons publicava la setmana passada a les seves xarxes socials per posar un punt i seguit en el Cine Club que havia començat tot just alguns mesos abans. El missatge feia botar totes les alarmes en el món de la cinefília manacorina.

Fa quinze anys que 39 Escalons fa feina per difondre el cinema independent a Manacor. I en fa gairebé trenta que el seu germà gran, el Col·lectiu Recerca, havia començat aquesta tasca. Una aportació que no està en perill, com ens manifesta Antoni Mas, una de les onze persones que empenyen el carro de l’associació manacorina de cine. Simplement, la qüestió és que “és molt complicat fer una programació setmanal, són moltes projeccions i ara tot està molt aturat, i amb la pandèmia la gent no va als llocs”. 39 Escalons, durant aquest cine club no ha tengut problemes per dur convidats externs, el problema ha estat més d’aconseguir un ritme d’afluència normal i suficient a les seves projeccions, perquè, a més, “també hi ha la qüestió del passaport Covid, que és una trava més”. El cas és que “no feim comptes aturar-nos”, segueix Antoni Mas, per això és que “cercam alternatives, com ara la captació de socis i també la col·laboració amb l’Ajuntament, o l’oferta d’abonaments entre la gent que vulgui assistir a les projeccions”.

39 Escalons ha col·laborat sempre amb el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Manacor, i s’ha finançat amb el que pagava el públic assistent a les projeccions, o també amb les matrícules dels diferents cursos que han anat fent.

Back To Top
Search