Skip to content

Vi i vent i versos contra la vergonya

El Correvers de Manacor va arribar dilluns passat a la seva quarta edició. L’acte començà a la llibreria Móndellibres a les sis de l’horabaixa amb l’assistència de més de mig centenar de persones, entre les quals hi havia al delegada de Cultura, Antònia Llodrà.
Antònia Matamalas, del col·lectiu Manacor Poètic, va fer de mestra de cerimònies, i va encetar l’acte denunciant una vegada més les polítiques que Europa aplica a la crisi dels refugiats sirians. Seguidament, Antoni Riera Vives va ser l’encarregat de llegir el manifest d’enguany, que va convidar a la reflexió entorn de la convivència entre barbàrie i poesia.
Seguidament, i dirigides per la professora Bàrbara Duran, les alumnes de l’IES Mossèn Alcover varen recitar versos de diferents poetes, en català, àrab, anglès i rus.
A la mateixa llibreria, Josep Lluís Aguiló i Bernat Nadal recitaren versos propis i d’altres autors com Blai Bonet i Miquel Àngel Riera.
D’allà, la comitiva poètica es dirigí cap a la barriada de Fartàritx, cap al molinar de Fartàritx, més concretament.
En el primer molí, el de na Catalina i en Toni, llegiren els poetes Antoni Riera Font, Magdalena Gelabert i Jaume Mesquida. Els poetes, a més, s’intercanviaren versos dels mateixos participants, que llegien sense conèixer qui n’era l’autor.
En el segon molí, el molí de Bartomeu Rosselló, Roma, recitaren Antoni Riera Vives que acabà el seu recital amb un poema de Jaume Vidal Alcover, Sebastià Sansó i Cristina Salom. A cadascuna de les construccions, Joan Sansó s’encarregava de comentar les particularitats dels molins i les seves característiques comunes i particulars.
La tercera aturada molinera es va fer al molí de les Ànimes, també a la barriada de Fartàritx i propietat de Catalina Riera. Allà va ser el torn dels glosadors Mateu Xurí i Maribel Servera, que llegiren sengles sonets i feren algunes gloses improvisades. Tancà la terna de poetes en aquesta casa el poeta Joan Gomila, que recità versos propis, però també de Damià Huguet i del poeta americà T. S. Elliott.
La darrera aturada va ser al molí dels Tastavins. Allà el torn poètic va ser per a Joan Manuel Homar, que s’incorporà improvisadament a la ruta, Glòria Julià, que a banda de recitar versos seus també n’agafà de Guillem d’Efak, i finalment Miquel Mestre, que va recitar sol però també acompanyat del pianista Andreu Riera, que clogué la nit amb la seva “poesia musical”.
Vi i versos per combatre la vergonya d’aquests dies. Molts d’anys i fins l’any que ve!

Back To Top
Search