Skip to content

Manacor se suma a la campanya Mallorca amb Quios per donar suport als refugiats sirians

L’Ajuntament de Manacor s’ha afegit a la campanya Mallorca amb Quios, que consisteix a donar suport al manteniment dels camps d’acollida i a l’atenció sanitària dels refugiats sirians. Els municipis no tenen competències en temes de cooperació local i per això col·labora amb la campanya Mallorca amb Quios, que coordina el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació per ajudar els governs de l’illa grega de Quios amb motiu de la crisi de refugiats que viu la zona.

El projecte consisteix a donar suport tècnic i material a l’Ajuntament de Quios pel que fa a l’atenció a peu de platja de les persones que arriben des de la costa turca, el manteniment dels camps de refugiats i el suport del cos de bombers i d’altres professionals tècnics. És per això que des de l’Ajuntament volen informar als ciutadans que es poden fer aportacions al número de compte ES28-2056-0004-46-4102003277, amb el concepte “Mallorca amb Quios”. Aquestes aportacions solidàries dels ciutadans i de les institucions permetran adquirir equipaments mèdics i subministrar medicaments per millorar l’atenció sanitària als refugiats. A més, es disposarà d’una màquina que permetrà recollir els residus nàutics que deixa a la platja l’arribada massiva dels que fugen de la guerra i s’involucrarà el personal local en el manteniment dels camps de refugiats.

Quios, segona illa amb més refugiats

Des de principis de 2015, han arribat a l’illa de Quios des de Turquia 140.000 refugiats, majoritàriament sirians. Aquestes dades situen l’illa en segon lloc pel que fa a nombre d’arribades, després de Lesbos. A Quios hi ha 19 grups de voluntaris, entre ONG gregues i internacionals que amb l’ajuda d’altres institucions realitzen diferents serveis i funcions humanitàries per proporcionar millors condicions de vida als refugiats durant la seva estada, que sol durar entre 24 i 78 hores.

L’Ajuntament de Quios té un paper fonamental en la gestió de la crisi dels refugiats, ja que s’ha vist obligat a destinar recursos econòmics ordinaris i recursos humans per fer front a l’acolliment d’aquests i resoldre nombrosos problemes. Alguns d’aquests comprenen: assignar espais públics i adquirir terrenys per a la ubicació dels camps d’acolliment, assumir la distribució de l’ajuda humanitària i la coordinació entre institucions, organismes i ONG o fer front a l’increment de residus sòlids. Per aquest motiu la campanya Mallorca amb Quios pretén donar suport a l’Ajuntament en tres àmbits: atenció sanitària, manteniment dels camps d’acolliment i gestió dels residus sòlids.

Back To Top
Search