[/pullquote]
– Com es desencadena la teva arribada a la presidència del CA Manacor?
– Des de feia dos anys hi havia una comissió gestora, ja que des de la sortida de l’anterior president no hi havia hagut cap candidat. Feia falta que hi hagués una persona que ho lideràs, sobretot per resoldre qüestions econòmiques, de relacions institucionals, etc. Jo no estava dins aquesta gestora, però feia feina com si hi fos i va ser així que va sorgir la possibilitat que m’hi posàs al capdavant.
– Qui més hi ha dins la junta directiva?
– Joana Galletero és la vicepresidenta. El secretari és en Pere Sebastià Pascual, i el tresorer és Román Campos. A banda d’aquests tres càrrecs la junta també compta amb cinc vocals més.
– Com descriuries aquest grup?
– Es tracta d’un grup heterogeni, amb gent experta i gent nova, però sobretot amb ganes de fer feina. A més, hi són representats tots els punts de vista, el dels atletes, el dels entrenadors, el dels pares dels atletes…
– Amb quants de socis comptau actualment?
– Ara mateix tenim entre 250 i 300 persones lligades al club.
– Què implica això per a ells?
– Fer-se soci és com un acte simbòlic. Els socis paguen vint euros de quota anuals. El club té dos socis col·laboradors, on els nostres membres gaudeixen de descomptes: Triatló Esports i Art Manacor. A més, altres col·laboradors que ajuden al club directament són Elite Intersport i Planters ornamentals Nicolau.
– L’atletisme té moltes facetes…
– Jo som entrenador d’un grup d’alevins i sempre dic que l’atletisme és l’esport més complet de tots. Siguis com siguis trobarem allò que s’adapti més a tu, perquè pots córrer, saltar, llançar…
– Però avui sembla que tothom du la fal·lera de córrer. Tens com a objectiu diversificar el club en aquest sentit?
– Ja hi està, prou diversificat. De fet en el campionat de clubs cada prova està representada per un atleta, i en aquesta modalitat som els tercers de les Balears, tant en homes com en dones, i això ho assolim precisament per aquesta capacitat de diversificar-nos, perquè és clar que en algunes modalitats hi ha clubs que compten amb atletes infinitament superiors als nostres. En canvi , nosaltres, com a conjunt, som molt competitius. Molta gent pensa que l’atletisme només és córrer. Aquesta diversificació per aquesta moda queda un poc amagada, però qualsevol persona pot trobar en l’atletisme el seu esport.
– Quins altres objectius et proposes?
– Aconseguir una major continuïtat dels atletes, que aguantin més temps entrenant i formant-se, perquè així és com es fan més bons. Els entrenadors anam a fer cursos, també per millorar. I l’objectiu és que els atletes superin aquella etapa juvenil, en què sembla que donin prioritat als estudis o a anar de festa. Tot plegat, però, ho anam aconseguint, perquè de cada dia es veu més gent a la pista. També miram de fer una gran feina de difusió per xarxes socials. Tenim una de les pàgines d’atletisme amb més seguidors de les Balears. Som dels més importants.
– Estau contents amb les infraestructures de què disposau?
– Tothom que fa atletisme fa feina, per tant entre les vuit i les nou la pista està plena. A Mallorca hi ha tres pistes homologades que puguin fer marques oficials. La dels Prínceps d’Espanya a Palma, la de Magaluf, i la nostra, que des del gener d’enguany està pendent de revisió d’homologació. Si comparam això amb la quantitat de camps de futbol que hi ha… De totes maneres, sí que ens agradaria disposar d’un gimnàs en les condicions necessàries. El que tenim ara és molt petit i dóna per al que dóna…
– També deveu cuidar la pedrera, els més petits…
– I tant, a partir de cinc anys ja comencen a venir nins. Tenim el nivell d’iniciació i després equips de benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil. Des dels deu o onze anys fins a cadet gairebé no els tancam les portes, perquè els al·lots ho han de provar tot fins a veure quina és la disciplina que s’ajusta més a les seves condicions. Ensenyam coordinació, força o psicomotricitat. En definitiva, ensenyam la tècnica perquè puguin entrenar més dur, i no cremar etapes, la nostra és una feina a llarg termini. L’atletisme és un esport molt sacrificat, perquè has d’entrenar molt per destacar. També anam a les escoles per mostrar el que feim i ens agrada que els alumnes venguin també a la pista, perquè sempre és més visual i agrada més als al·lots. Ja hem anat al Molí d’en Xema, i tots els centres que tenguin ganes de conèixer-nos només han de fer dir-ho. Per posar-se en contacte amb nosaltres poden enviar un missatge a info@camanacor.org. Estam oberts a qualsevol proposta i a qualsevol suggeriment de la gent.
– També està molt de moda ara el triatló, que inclou córrer, natació i ciclisme.
– Sí, però nosaltres no hi entram. L’atletisme ja té el decatló masculí i l’heptatló femení. Tenim atletes que practiquen triatló, però amb nosaltres només practiquen la part de córrer.