skip to Main Content

52 botigues manacorines obren el camí de la sostenibilitat i s’adhereixen a la nova certificació ‘Comerç Verd’

Manacor és el primer municipi de Balears que obté aquest nou segell que distingeix les botigues que redueixen els envasos i els residus per oferir productes més respectuosos amb el medi ambient i la salut.

Manacor és el primer municipi de Balears que ha impulsat la certificació ‘Comerç verd’. És un segell que ja llueixen 52 botigues del municipi i que certifica que apliquen estratègies per reduir els residus que generen i ofereixen productes respectuosos amb la salut del planeta i de les persones. La coordinadora de l’entitat Rezero a Balears, Roser Badia, ha explicat que “els comerços certificats, que estan geolocalitzats, gaudeixen de visibilitat, una plataforma de participació, serveis de comunicació, formacions i recursos de posicionament comercial. Des de Rezero, volem contribuir a enfortir el paper del comerç local com a motor de canvi cap a la societat Residu Zero.”
Pel delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, “el comerç verd té una part ambiental, però també cívica i econòmica. Aquests 52 comerços de Manacor que ho han arrencat a Balears són només els primers, perquè en vendran molts més. Aquests negocis aporten un valor afegit. Es tracta de reduir residus, però també d’economia local i de fer poble”. En el mateix sentit s’ha expressat el batle, Miquel Oliver. “Ens enorgulleix que Manacor sigui pioner i per això convidam els altres municipis a sumar-s’hi, nosaltres estam preparats per compartir la nostra experiència”, afegí Oliver.

Expansió a la vista
També dins aquesta línia es va manifestar el president de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM), Jordi Mora. Va destacar que “és la suma de tots i cada un dels petits comerços allò que farà que el Comerç Verd arribi al màxim nombre de compradors. Els establiments locals de cada poble o ciutat tornen a ser una peça fonamental per la conscienciació, la transformació i la sostenibilitat del consum. Que Manacor arranqui el projecte amb 52 comerços ja adherits és una xifra per ser molt optimistes de cara a la implantació d’aquesta certificació”.
A l’acte també hi va assistir el manacorí Sebastià Sansó, l’actual director general de Residus de la Conselleria de Medi Ambient i Territori. Sansó va destacar la incidència del consum dins la situació actual. “En la situació actual de crisi econòmica i de recursos, el comerç local continua oferint la millor opció per una compra sense residus, de proximitat i sense tòxics, aquest és l’únic futur possible”.
I és que tal com indica l’estudi “Botigues lliures d’envasos a Europa”, la venda a granel, de productes de proximitat i de producció ecològica, que donen suport a models de producció més sostenibles, són tendència i augmenten any rere any amb creixements constants. En aquest sentit, es calcula que l’any 2023 es podran generar 10.000 llocs de feina en el sector comercial que fomenta la venda a granel, sense envasos.
Els 52 comerços manacorins certificats amb el segell Comerç Verd se sumen als més de 700 que ja existeixen a l’Estat. I de comerços n’hi ha de tota casta. Des d’alimentaris, de neteja, perruqueries i estètiques passant per tendes de la llar, de moda, sabateries, papereries, dietètica i salut o jardineria.

 

 

Back To Top
Search