Ple de rutina dimarts passat a la Sala. O no. Els treballadors de Lumsa, l’empresa concessionària de neteja de l’Ajuntament estibaren la Sala de Plens, per fer visible la convocatòria de vaga indefinida que impulsen. I als punts de l’ordre del dia poc substanciosos i aprovats gairebé tots amb l’abstenció de l’oposició, s’hi va oposar un torn de precs i preguntes que, com sol ser costum, va ser mogudet.
Dels punts de l’ordre del dia, la meitat corresponien reconeixements extrajudicials de crèdit. Un d’aquests feia referència al lloguer que paga l’Ajuntament per una nau on descansen durant tot l’any les carrosses i el material de la cavalcada dels Reis. Joan Llodrà, portaveu de MÉS-Esquerra apuntà que l’Ajuntament, “ara que disposa de més solars que no fa uns anys, s’hauria de plantejar la possibilitat de construir una nau pròpia que pogués albergar no sols el material dels Reis, sinó també el de la brigada”. Catalina Riera, portaveu de l’equip de govern, assumí el suggeriment.
Festes
El Ple aprovà també que el 17 de gener i el 26 de desembre fossin declarats festius locals de cara a l’any 2017. Tant Carles Grimalt, de Volem Manacor, com Amanda Fernández, del PSOE, es queixaren de manca de transparència per part de la delegada Antònia Llodrà. Grimalt digué que “no costa res enviar un whatsapp”. Fernández afirmà que “feia molt de temps que no s’havia aprovat aquest punt per unanimitat. Pastor ens cridava a tots els portaveus a batlia per consensuar-ho. I també ho va fer així Miquel Oliver, però vostès no”. Quica Mas, de MÉS-Esquerra, a més de lamentar la manca d’informació també digué que des del seu grup “consideram que la segona festa de Nadal hauria de ser festiva a nivell autonòmic”. Antònia Llodrà també ho considerà així i acabà agraint l’abstenció de tots els grups de l’oposició en aquest punt.
També s’aprovà un renting per a una màquina de reprografia. El projecte ja venia de l’anterior equip de govern. Cristina Capó, responsable de la qüestió abans de la moció de censura, es felicitava: “Tan malament no ho vàrem fer”. Catalina Riera la replicava amb una “enhorabona per haver-ho impulsat”. Tanmateix, Capó instà l’equip de govern a “intentar reduir el consum de fotocòpies aprofitant que avui en dia gairebé tot es pot fer de manera virtual”. El punt s’aprovà amb el vot favorable de tots els grups excepte Volem Manacor, que s’hi abstingué. Cal remarcar que en aquest ple s’hi absentà Bernadí Bou, del PP, per tant només hi havia presents vint dels vint-i-un regidors.
Què ha de sortir en el programa de festes?
Amanda Fernández senyalà que en el programa de festes de Porto Cristo hi sortien activitats més enllà dels dies estrictes de les celebracions del Carme, que, en paraules del delegat Joan Gomila, “van del dia del pregó als focs artificials”. Fernández va fer notar que “el programa inclou activitats més enllà del 17 de juliol”. La portaveu socialista recordà que “per Nadal ens diguéreu que el criteri era un altre”, en referència a la no inclusió en el programa d’una activitat teatral externa a l’Ajuntament.
Hi haurà Skate Park o no?
Carles Grimalt, de Volem Manacor, va demanar sobre les intencions de l’equip de govern quant a la demanda d’un grup de persones per a la construcció d’un nou Skate Park a Manacor. El batle Pedro Rosselló reconegué contactes amb aquests ciutadans, i recalcà que “ens diuen que no té condicions per a la pràctica professional d’aquest esport. Les instal·lacions que tenim ara són per a principiants”. Rosselló també explicà que quan es fa malbé alguna de les planxes de la instal·lació poden passar mesos fins que ens arriba la de reposició.
El batle explicà que la proposta d’aquest grup de persones s’enfilaria fins als 98.500 euros de pressupost i que ja s’han mirat possibles noves ubicacions, com ara el nou Parc de Na Molla o devora el polígon agroalimentari de la carretera de Felanitx.
Tanmateix, davant les evasives de Rosselló, Grimalt insistí a demanar si l’equip feia comptes construir el nou skate park. “No ho descartam, en un futur”, tornà a respondre el batle.
Tapes a s’Illot. Gat per llebre
Carles Grimalt també s’estranyà que a la festa de primavera s’illotera s’anunciàs una vetlada de tapes i que, a la fi, hi hagués un sol restaurant que oferia menjar a la carta. El delegat de s’Illot, Antonio García, afirmà que “convidàrem tots els bars i restaurants que tenen obert tot l’any i només se n’hi presentaren dos”. Grimalt, tanmateix, tornà a replicar que “si l’organitzador és l’Ajuntament, ha de ser ell qui marqui les regles del joc, i si s’ha anunciat una vetlada de tapes, han de ser tapes el que s’oferesqui, i no menjar a la carta”. “Feim el que podem”, digué García.
Quads enmig de la natura
El grup de MÉS-Esquerra s’interessà per l’organització d’excursions turístiques per la zona de Son Macià, la serra de Llodrà i per vials rústics dels voltants de la carretera de Cales de Mallorca. Miquel Oliver va demanar a l’equip de govern que prengui mesures encaminades a regular el trànsit de quads en zona rústica.
En aquest sentit, s’ha proposat la redacció d’una ordenança “tal com han fet alguns municipis, com Capdepera”, per tal de regular el trànsit per determinades zones de foravila. “S’han de prendre mesures perquè no torni a passar”, ha demanat Oliver, després d’explicar que hi ha queixes veïnals.
Miquel Perelló (El Pi), regidor de l’àrea de Seguiment i Millora dels serveis de Son Macià, va recollir el suggeriment de l’oposició i es va comprometre a demanar “assessorament tècnic i mirar si es pot regular” aquesta activitat, atès que a hores d’ara no hi ha cap impediment perquè els quads circulin pels camins.