Skip to content

Les postures entre l’empresa i els treballadors de neteja i recollida de fems continuen ben allunyades

El batle de Manacor, Pedro Rosselló, va mantenir ahir, fins ben entrada la fosca, converses telefòniques amb els representants de l’empresa Lumsa i els treballadors que realitzen la neteja i recollida de fems, per mirar de trobar una solució a la vaga indefinida que pateix el municipi. Però no va aconseguir cap acostament i va poder constatar que les postures continuen ben allunyades. Tanmateix Rosselló tornà a oferir les oficines municipals per reunir ambdues parts i mirar de fer avançar les negociacions. Per altra banda, durant aquesta nit s’han produït alguns petits incidents. Alguns carrers dels afores de les zones costaneres del municipi han despertat amb contenidors girats al mig del carrer i fins i tot algun ha estat cremat. Els agents de la policia local n’han aixecat acte.

Mentrestant, la imatge de la fotografia és la que oferien els contenidors de fems de la plaça de les Verdures aquesta matinada després de la segona jornada de la vaga dels treballadors del servei de neteja viària i recollida de residus que, segons fonts del consistori manacorí, es va desenvolupar ahir divendres sense respectar els serveis mínims decretats per l’Ajuntament de Manacor. Des del consistori expliquen que durant la jornada d’ahir els inspectors municipals de serveis pogueren comprovar  que no s’havien respectat els serveis mínims establerts per aquesta vaga.

Segons els serveis jurídics municipals, encara que els representants dels treballadors en vaga hagin impugnat els serveis mínims, aquests s’haurien de respectar fins que l’Ajuntament o un altre organisme competent estableixi per a la vaga uns serveis mínims amb unes altres característiques. “Entenem les protestes dels treballadors però des de l’Ajuntament no podem consentir que aquesta situació causi problemes de salubritat entre la població i per això ja hem demanat assessorament a la Conselleria de Sanitat per evitar problemes d’aquest tipus”, explicè el batle Pedro Rosselló.

Serveis mínims abusius

Els representants dels treballadors que fan vaga per reclamar una millora dels seus salaris i les seves condicions laborals han qualificat, des del primer moment, d'”abusius” els serveis mínims decretats per l’Ajuntament, i a més consideren que el consistori no és l’organisme adequat per fixar-los, perquè creuen que “no és imparcial”. Gairebé la totalitat dels 68 treballadors de l’empresa Lumsa (propietat de l’empresa Fomento de Construcciones i Contratas) que s’encarrega de la neteja viària i la recollida del fems al municipi, s’han sumat a la vaga indefinida i no semblen disposat a cedir a les pressions.

Pujada dels sous d’un 1%

Cal recordar que dijous dia 16 a les 19 h els representants dels treballadors i els representants de l’empresa encarregada del servei de la neteja viària i la recollida de fems a Manacor es varen reunir a la seu del sindicat Comissions Obreres a Palma. De la trobada en va sorgir la disposició de l’empresa de pujar els sous dels treballadors al voltant d’un 1% i seguir negociant a les oficines de l’Ajuntament de Manacor amb la intermediació del batle i la directora general de Treball sempre que els treballadors acceptassin suspendre temporalment la vaga, sense desconvocar-la. Amb tot l’assemblea de treballadors va decidir continuar amb la vaga, tot i que durant el dematí de divendres sortiren diversos camions de neteja de la seu de l’empresa.

 

Back To Top
Search