Skip to content

Centenars de persones es concentraren davant can Major per presenciar l’entrega del penó als Cavallers de Sant Jaume

L’entrega del penó de Sant Jaume, la bandera que el cavaller més jove llueix en senyal de festa, va marcar ahir l’inici dels actes que des de fa cinc anys l’Obreria i els cavallers de Sant Jaume recuperen de l’oblit per tornar a les festes patronals de Manacor l’autenticitat que tenien abans del boom turístic. Centenars de veïnats i veïnades es concentraren davant can Major per veure arribar els cavalls, que ja formen part essencial de la festa.

Passades les set el cavaller més jove va recollir el penó de mans de qui el va brodar i després de que tothom pogués tastar les galletes arrissades, el resoli o les oreanes amb que s’obsequià els assistents els cavallers partiren a fer el recorregut que els menà cap al centre de Manacor i cap a baix des Cos.

Però ahir la festa va començar molt abans. A les cinc de l’horabaixa els joves de l’associació Xítxeros amb empenta havien transformat la plaça del Mercat en l’escenari de la gimcana bruta d’enguany. Passar-se pomes amb xocolata entre els companys sense utilitzar les mans, jocs d’aigua i activitats a prova de persones fines formaren part de la gimcana més bruta i divertida de les festes.

I les activitats per als més joves han continuat avui amb les Corregudes del Cós. Les canyes amb camisetes, llepolies, gorres i altres “joies” com a premi han estat la fita on han volgut arribar tots els participants a les Corregudes del Cós d’enguany. Durant tot el matí els nins, les nines i els joves han participat en les diferents curses i jocs que els organitzadors han ideat per a les categories s’han format segons l’edat dels participants. 

DSC_0416 (1)gimcanabruta3 gimcanabruta2 gimcanabruta1 DSC_0457 DSC_0449 DSC_0443

Back To Top
Search