Skip to content

Centenars d’encamisats prenen el carrer per honorar Sant Jaume

Centenars de persones sortiren ahir al carrer, encamisats d’alegria blanca, per honorar la festa del seu patró, Sant Jaume. La comitiva anava liderada per la Banda de Música de Manacor, i pels grallers. Al so de pasdobles i de les gralles, una munió interminable de gent transitava des de la plaça de Sant Jaume cap a la plaça de l’Ajuntament.

Allà els esperaven, amagada, la Mulassa i els mulassers, i ja a plaça, les autoritats, encapçalades en aquest cas per la regidora socialista Núria Hinojosa, encarregada de portar l’ensenya de l’Ajuntament. Altres regidors, tant de l’equip de govern com de l’oposició, l’acompanyaren una passa per darrere. Qui no la hi va acompanyar va ser el batle Pedro Rosselló. No han transcendit les causes de la seva absència a l’encamisada d’ahir vespre.

El pilar dels Al·lots de Llevant davant la Sala ja va enfervorir uns assistents que aplaudien emocionats. Tot seguit, al ritme de la música de la banda, va sortir al carrer la Mulassa, seguida amb entusiasme pels més jovenets.

D’allà, els encamisats s’encaminaren cap a la Torre del Palau, darrer vestigi de la residència del rei en Jaume a Manacor. Finalment, a la plaça del Palau, la Mulassa va executar amb l’Hora dels Adéus el seu darrer ball i s’acomiadà dels santjaumers fins l’any que ve. Els Cavallers de Sant Jaume deixaren descansar les bísties davant el portal major de l’església i, a peu, pujaren al cadafal preparat per a l’ocasió on Margalida Obrador exercí de mestra de cerimònies per agrair en nom de l’Obreria de Sant Jaume, la participació de tots els col·lectius esmentats suara. Seguidament, Maria Antònia Móra llegí el manifest de l’Obreria on s’explica l’origen de la festa i la vinculació de la vila amb el rei en Jaume i el seu sant. També hi prengué la paraula el delegat de Festes, Mateu Juan.

Amb una mica de retard sobre l’horari previst, els Cavallers de Sant Jaume prengueren el trot cap a l’inici de la via verda, on tengueren lloc per primera vegada les Corregudes de l’Anell, que resultaren una atracció seguida per una multitud.

La vetlada es clogué amb un concert per als més joves amb la participació dels grups

 

Back To Top
Search