skip to Main Content

L’òpera i la sarsuela de Cristina Faus i Albert Montserrat tanquen les serenates d’estiu a l’Auba

Samson i Dalila parlen, ben prop un de l’altre, del seu amor en la coneguda ària Mon couer suvre a ta voix de Saint-Saëns. Un moment després, una Carmen vestida de vermell llampant canta sola la famosa Havanera, escenificant la valentia i independència d’aquest personatge. A Ces toi, ces moi… la gelosia de D. José presideix un duet que acabarà amb la vida de Carmen… Tots ells ben presents al darrer concert d’estiu de les Serenates a l’Auba, el 17 d’agost.

Dramàtics, professionals i apassionats, Cristina Faus i Albert Montserrat es ficaren el públic a la butxaca amb aquesta primera part dedicada a l’òpera. No hi faltà fins i tot un Intermezzo per a piano sol a càrrec d’Alícia Moreno, excel·lent pianista mallorquina que acompanyà la parella. Cavalleria Rusticana fou una de les òperes més present amb tres peces, que començaren precisament amb aquest Intermezzo i seguiren amb Voi lo sapete oh mamma… i Tu qui Santuzza… Mascagni no és un compositor que es programi habitualment a Manacor, per aquest motiu fou molt interessant escoltar aquestes peces en directe.

La segona part, tenint en compte que cantaven a Manacor (ciutat a la qual, per defecte, s’associa als amants del “género chico”) fou dedicada a la sarsuela. Las hijas de Zebedeo de Chapí, La tabernera del puerto de Sorozaval, el famós No desafíes mujer… de la Chulapona foren cantades amb facilitat pels intèrprets, acabant la segona part amb el duet de Soleà i Rafael de El Gato Montés, una sarsuela que Cristina Faus prepara pel proper novembre a València. Però malgrat la seva sintonia “sarsuelística”, destacà sobretot la primera part, amb molta més “música” de primera categoria.

DSC_4776Els duets d’òpera enganxaren a un públic divers. Propers, Cristina Faus i Albert Montserrat oferiren un recital on la connexió amb els oients i la comoditat amb l’entorn era evident. Joan Riera Ferrari ja els proposà tornar a les serenates tot d’una que sigui possible. I ells hi estaren d’acord, així que és més que probable que aquesta parella excepcional repeteixi. A més a més, la nit tingué l’al·licient del sorteig de diverses obres d’Ernesto Rodríguez i Joan Riera Ferrari.

I si es poden demanar àries per adelantat, Samson i Dalila, Carmen i D. José (per favor). Ara encara resta el concert de cloenda a càrrec de Maria José Montiel, en dates properes a Nadal.

 

  • * Fotografies de Joan Servera
Back To Top
Search