skip to Main Content

“Abastam el centre-dreta manacorí i a més incorporam gent que se n’havia anat a altres partits”

Maria Antònia Sansó (Manacor, 1983) és diplomada en Turisme i llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses per la UIB. Ha fet feina sempre a l’empresa privada i recentment s’ha incorporat al Consell de Mallorca com a economista. Des del juliol del 2017 és la líder del PP a Manacor, un càrrec que ha renovat aquesta setmana passada.

Quines són les línies mestres del nou Partit Popular de Manacor? En quins eixos es basarà el vostre pròxim programa electoral?
Hem renovat la junta, on hem incorporat gent nova, i també dels veterans. Sempre es necessita part de renovació, però també el suport i el consell dels veterans. La línia no canviarà moltíssim, és la línia que hem duit fins ara per poder demostrar que som un partit de govern, que estam totalment capacitats per estar al govern, com ja ho vàrem fer anteriorment durant el mandat anterior.

Sou el primer partit de l’oposició. Amb quina filosofia s’ha configurat la nova junta del Partit Popular de Manacor? Amb quines aspiracions?
Totalment, fent la nova junta ens trobam més preparats que mai per governar, amb gent que abasta distintes sensibilitats, abastam el centre dreta de Manacor i a més incorporam gent que se n’havia anat a altres partits.

Toni Sureda, Cati Darder, Rafel Nadal, Eduardo Puche, Tomeu Rosselló… El Partit Popular serà sempre un partit de famílies? Una junta, o una llista electoral, ha de mirar de fer tothom content?
Amb aquesta nova junta, que és bastant àmplia, pretenem que la gran majoria de manacorins i manacorins s’hi puguin sentir representats. Aquestes persones hi són per les seves capacitats i per les seves virtuts i la seva manera de fer feina. Com en tot, en política, també cada persona serveix més per a unes coses que per a unes altres. Hi ha gent que havia estat a altres partits i que ara se sent bé i li agrada el projecte que hem encaminat aquests darrers dos anys. Tengui el llinatge que tengui cadascú hi són per la seva vàlua i pel que aporten i saben fer cada un d’ells. De fet, cada una d’aquestes persones ocuparà el lloc en l’organigrama que s’ajusti més a les seves capacitats i virtuts.

Com hem de llegir la presència de l’exnúmero 1 de Ciutadans i de l’exnúmero 3 de Vox a la junta? El PP del 2021 és un PP més espanyolista i més de dretes?
No té res a veure. El PP és el mateix que fa dos anys, i duim la mateixa línia que hem duit fins ara. Tenim un projecte que pot abastar totes les sensibilitats, i a més trobam que és necessari poder debatre qualsevol tema dins la nostra junta. Simplement, si aquesta gent s’ha incorporat ara al partit és perquè ha vist que li agrada la ruta del PP actual, que s’hi senten ben a gust. A més, aquestes dues incorporacions sobretot per així com són i pel tarannà que tenen, se sentiran ben a pler amb nosaltres, i nosaltres amb elles.

Amb aquestes paraules vols dir que han estat ells els qui s’han acostat al PP, i no a la inversa?
El PP té una línia prou àmplia perquè s’hi puguin acostar.

Una pregunta directa, si us fa falta per governar, pactareu amb Vox?
És la mateixa possibilitat que hi ha que qualsevol altre partit fins i tot d’esquerres en el moment de veure si pot tenir govern o no, ha de decidir si pacta amb Podem o no. Nosaltres el que volem és treure el màxim de vots possibles per governar i tenir la batlia.

En la resposta anterior equipares Vox i Podem. És així?
Són dos partits que estan en els extrems, i a segons quins llocs s’ha fet necessari haver de pactar amb ells. Hi ha molts de governs d’esquerres que han pactat amb Podem.

Hi ha estones que pareix que el PI festeja l’equip de govern… Heu refet els ponts amb ells. Segur que serien un aliat imprescindible per governar…
Nosaltres com a líders de l’oposició des del primer minut sempre hem tengut clar que la nostra tasca era fer oposició. Quant a les relacions personals, no hi ha cap problema amb el PI, governàrem fa quatre anys i ara tampoc no hi hauria cap problema, com no n’hi va haver durant tot el temps que governàrem plegats.

I una altra, aniries a una missa que ret honors al dictador Franco, com ha fet Pablo Casado?
Amb aquests temes, sobretot quan es parla de franquisme, qui en parla és sempre l’esquerra. La dreta no en parla. Hi ha temes molt més importants a dia d’avui per als ciutadans i ciutadanes de Manacor que parlar d’aquestes coses. Hi ha gent que té dificultats per poder tenir feina, i gent que en té i no arriba a final de més. No es fan les polítiques adients perquè el poder adquisitiu no continuï davallant i la gent s’empobresqui encara més. Això és el que fa un govern socialista comunista en aquest cas. És un tema del passat. Quan un està en política ha de resoldre els problemes dels ciutadans, que són molt més importants que tot això altre.

Cati Riera va dir de l’equip de govern actual que tenia unes polítiques molt centrades, que perfectament podria assumir el seu partit. Penses el mateix, tu?
No hi estic gens d’acord. No són polítiques centrades. Per posar un exemple: no voler abaixar cap impost en tota la legislatura quan es tenen quaranta milions d’euros dins els comptes bancaris de l’Ajuntament. Tenim els pressuposts més generosos que s’han tengut mai i hi hauria molt de marge per abaixar imposts, que és la millor política social que es pot fer. Però aquesta, que és una de les grans preocupacions per als ciutadans, no ho és per a l’equip de govern.

A la nova junta, si no ens hem descomptat, hi ha 13 homes i 8 dones. Amb quin criteri?
Com he dit al principi, les persones hi són per la seva vàlua i per la feina que fan, siguin homes o siguin dones. En el grup municipal, això ens passa a l’inrevés: som tres dones i un home. Un setanta-cinc per cent de dones. A la junta, aproximadament, tenim un 60 per cent d’homes i un 40 de dones.

La nova secretària general és Magdalena Garcia Perelló. Qui és? Com la descriuries? És una persona de la teva màxima confiança? O és una persona que heu triat entre tots per acompanyar-te en el lideratge del PP?
És una persona que fa molts d’anys que està afiliada al Partit Popular, que s’hi va acostar activament com a militant el 2019, que ja va anar a llistes. Tenim màxima confiança en ella, i ha demostrat amb les seves aportacions que fa molt bona feina i que té molta d’il·lusió i moltes ganes de fer feina pel partit fins i tot en els moments més complicats. La seva tasca serà la d’aglutinar i cuidar totes les sensibilitats. A més, també forma part de la junta de districte de Porto Cristo. Està és que capacitada per poder tenir aquest càrrec i el seu nomenament ha estat una decisió totalment consensuada amb una part de la junta.

Podem dir que la seva tasca és molt més interna, mentre que la teva és més de cara al públic i de representació institucional com a portaveu municipal…
Sí, a part de moltes altres coses, ella ha de cohesionar el grup i coordinar totes les vicesecretaries que anirem nomenant aquests dies. A l’altre costat també hi ha Maria Bel Bauzà, que també continuarà com a enllaç amb el grup municipal dins la junta.

0Més que fan, jo apost pel Partit Popular. Són tres grans líders tots tres, cadascun en el seu redol. Casado és el president nacional, Ayuso una gran líder a Madrid, com ja ho va demostrar a les darreres eleccions. I amb Marga Prohens veim que tenim una gran líder per al projecte a les Illes Balears, amb molta il·lusió i moltes ganes de guanyar les eleccions i de governar.

Back To Top
Search