Skip to content

Adéu a l’Aquari, se’n va una altra relíquia dels anys d’esplendor turístic de Porto Cristo

Fotos: Toni Miquel Ortega

L’Aquari ja és història. De fet, ja ho era des de l’any 2007, en què, ofegat per qüestions burocràtiques i sanitàries hagué de tancar les portes. Ara, però, aquell edifici que feia catorze anys ha estat definitivament demolit i no n’ha quedat ni tan sols un pilar.

El fotògraf Toni Miquel Ortega va visitar les instal·lacions i hi va fer les darreres fotografies abans que fos esbucat. A més, però, Toni Miquel ha fet una interessant feina de recerca tot parlant amb treballadors de souvenirs i botigues del voltant i amb un dels socis d’aquell singular negoci.

L’Aquari es va inaugurar l’any 1972 i en el moment d’obrir les portes era el més gran d’Europa, tota una fita per a una localitat tan petita com la portenya. Juntament amb la de les Coves del Drach, la visita a l’Aquari era també obligatòria per a tothom qui arribava a Porto Cristo.

S’hi podien observar gairebé totes les espècies marines de la Mediterrània, i també algunes d’exòtiques. L’espècia més grossa que s’hi podia veure era el tauró gat, i també la ratjada àguila.

L’aigua de les peixeres era agafada de l’aigua de mar que tenia tan a prop, i reciclada durant les 24 hores del dia. En el solar que ara quedarà s’hi edificaran habitatges. Segons ens explica Toni Miquel Ortega, “em qued amb les paraules dels treballadors amb qui he pogut parlar, que recorden amb nostàlgia els moments ivscuts durant el seu màxim esplendor”.

 

Back To Top
Search