skip to Main Content

“Al boom del còmic, que fa anys que en xerren, jo no l’he vist mai. A Manacor no existeix”

Pep Boix (Manacor, 1961) és el propietari de la tenda Sin Comics. Tot fent un balanç de la situació actual que viu aquest món, assegura que al municipi té poc públic i que cerca material antic. De fet, en el seu cas, no du les novetats.

Com està el món del còmic?
El tema del boom del còmic, que fa anys que en xerren, jo no l’he vist mai. A Manacor no existeix. A més, és com un suïcidi muntar una tenda de còmics aquí. Darrerament, n’han muntat devers cinc i no han aguantat ni un any. Jo aguant perquè és amor a l’art i em conform amb poca cosa.

Idò hi ha poques vendes…
I amb les pel·lícules han baixat quant al còmic americà de superherois. Molts dels aficionats han abandonat aquesta lectura.

I per què creus que ha estat així?
No som fan dels superherois, però he tengut personatges que m’han agradat i les pel·lícules han destruït tota la seva mitologia i els han convertit en pallasos. De manera que la gent que no els coneixia pels còmics han disfurtat de les pel·lícules, però la majoria dels que els coneixiem trobam que són una aberració. Tret dels primers Spiderman que vestaven ben fets, és patètic.

El públic, però, es manté fidel?
Amb la pandèmia va baixar moltíssim. El públic és bastant adult i compra coses de fa 15 anys. En qüestió de novetats, pràcticament res i quasi no en duim. Vivim més de material antic. La meva clientela és gent de 40 anys per amunt que cerquen aquest material. També perquè em queden tres o quatre anys per jubilar-me i no duim exemplars perquè quedin. Tenim el material antic. Això sí, les tendes de còmic sí que deuen funcionar a les grans capitals i duen les novetats, si no, no hi haurà la gran quantitat de publicacions noves.

Fora del còmic, heu notat alguna tendència?
Els darrers anys varen funcionar els llibres de fantasia, però ja s’ha acabat. Els llibres tampoc surten gens dins nostre cercle. I pel que fa al còmic, cerquen còmic europeu, recopilacions i revisions antigues de les quals en fan llibres de 600 pàgines i un poc de còmic independent americà. Però tampoc vull dir que es vengui una animalada i no hi ha una cosa es vengui més que l’altre. Llavors hi ha públic que vol un poc del món del còmic japonès adult, perquè el que és el còmic japonès manga a Manacor és un zero total.

A tota aquesta gent que no llegeix còmic, per què ho haruai de fer?
Llegir còmics és com llegir un llibre. Avui en dia hi ha de tot i de totes les temàtiques. Trobes biografies, històries o assajos, entre d’altres, igual que els llibres de text. Si t’agrada llegir, tant pots llegir còmic com una altra cosa. El que has de fer, és posar el dibuix en moviment. Però hi ha gent a qui això li costa. Si t’agrada llegir tant pots gaudir d’un còmic com d’un llibre.

Voldries afegir qualque cosa més?
El còmic també és interessant per aquells infants a qui els costa la lectura. És una manera de pujar una escala i aprendre a llegir i passar-ho bé. El dibuix és més atractiu.

Back To Top
Search