skip to Main Content

“Al·lot de barca és un petit viatge a Ítaca”

La companyia Petita Pàtria celebra enguany els deu anys i ho fan reposant la seva exitosa Ganes de Mus. Joan Toni Sunyer, Moli Quetglas i Daniele Fregapane, dirigits per Antoni Rosselló retornen al seu clàssic més clàssic. Però aquesta retrobada els ha menats, també, a una nova propsota. Rosselló ha elaborat una dramatúrgia a partir de la narració ‘Al·lot de barca”, escrita per Pere d’Alcàntara Penya a final del segle XIX, però ambientada a cavall entre els segles XVII i XVIII. Rosselló explica l’estructura d’Al·lot de barca i de Ganes de Mus, encara que les històries no tenguin res a veure, tenen molt en comú, atès que els tres actors hi fan de tot i narren en primera persona el que hi passa. Rosselló descriu la nova proposta com un “petit viatge a Ítaca”, que es debat entre l’evocació de la nostàlgia i l’emoció de l’espectador. És una història molt mediterrània, que passa a la Santa Catalina d’aquell moment, una barriada de Palma que aleshores estava molt més separada de la Ciutat, i a la qual el muntatge s’hi aproxima d’una forma didàctica per a l’espectador, mostrant la vida d’una barriada de Palma emblemàtica. Rosselló explica que el muntatge és una coctelera amanida de curiositats que conté molts d’ingredients que poden ser interessants, com ara el model de llengua que s’hi fa servir, i la seva preservació, la seva capacitat de perdurar al llarg dels anys, la gastronomia, i en general un folklore molt mediterrani, amb música en directe i tot.

Tanmateix, Rosselló reconeix la importància de la posada en escena, que completa l’escenari i el muntatge. El director afirma que el text de Pere d’Alcàntara Penya passa pel filtre teatral de la dramatúrgia, que dona volum a la riquesa d’un text senzill però ple de mateisos.

El nou espectacle de Petita Pàtria, que es representarà a la sala major del Teatre de Manacor els dies 13 i 14 de setembre a les 20h, i el 30 d’octubre a les 20.30h, ens situarà en un ambient molt mariner, recordant aquells vaixells que feien viatges comercials per tota la Mediterrània.

Back To Top
Search