skip to Main Content

“Als aprenents ens costa tenir accés a molts de cavalls perquè els propietaris no s’acaben de fiar”

Llorenç Ferrer (Manacor, 2001) fa tres anys que competeix al món del trot i en fa dos que és president del Club d’Aprenents de les Illes Balears.

Quan comença la teva afició pel trot?
De ben petit, als set anys ja menava ponis. La meva primera carrera oficial va ser el 17 de gener de 2018. Fins ara n’he corregudes 84, i n’he guanyades dues.

Quants sou ara mateix al club?
Som 40 entre les tres illes, però durant l’any hi ha moltes variacions pels canvis d’edat dels al·lots més petits que pugen de categoria i també pels grans que deixen de ser aprenents a partir de l’any que en fan 24. A l’estiu hi ha molta de gent que fa 16 anys i passaran a ser aprenents.

Què s’ha de fer per ser aprenent?
S’ha de fer el curset per obtenir la llicència federativa i has de tenir setze anys fets. S’ha de tenir en compte que si aconsegueixes cent victòries deixes de ser aprenent i passes a ser professional.

Cent victòries són moltes…
Idò més d’un ho ha aconseguit.

Pagau quota?
No, pagam la llicència federativa. No hi ha quota perquè hi ha menors d’edat.

Quins avantatges té formar part del Club d’Aprenents? Què aportau als vostres socis?
Estam mirant d’organitzar carreres a Eivissa i a Menorca, i obtenir facilitats per viatjar. També cercam patrocinadors que ens donin qualque obsequi per la carrera. Ara feim el doble de carreres, que abans d’arribar jo. A més, nosaltres també podem participar a les carreres dels grans, amb els professionals i amb els amateurs. Però tenim aquestes carreres específiques només per a nosaltres, que són puntuables per a un torneig. El guanyador participa en el campionat europeu d’aprenents.

Quins són els principals problemes que teniu els aprenents?
Un aprenent no sol tenir accés a molts de cavalls. Només menen els set o vuit aprenents que tenen familiars o coneguts que els fiïn un cavall.

Hi ha risc en el trot per a un aprenent?
Els propietaris no s’acaben de fiar que no pugui haver-hi qualque accident. Ara bé, des que jo hi som no ha caigut cap al·lot, però la possibilitat hi és.

I a Manacor quants sou?
Hi ha dues dones i nou homes aprenents.

Quines característiques ha de tenir un bon menador?
Ha de saber calcular la carrera i fins on pot arribar el cavall que du. En definitiva, ha de saber dosificar el cavall per saber quan pot atacar.

Back To Top
Search