skip to Main Content

“Amb els propers pressupostos podrem començar a marcar la nostra línia ideològica”

Mateu Marcé (Manacor, 1986) va estudiar Magisteri d’Educació Física i desde fa unes setmanes és regidor d’Educació i Cultura a l’Ajuntament. Parlam amb ell sobre aquesta nova etapa.

Com has començat aquest nou període?
Bé, però sense desconnectar en cap moment del dia. Duc dues àrees i educació està molt més centralitzada però la part de cultura té moltes subàrees i a poc a poc m’estic posant al dia. Per sort tenim uns tècnics bestials i m’estan ajudant amb tot i m’han tocat àrees guapes, que no vol dir que no siguin conflictives. Ara venen moment de dates límit, renovació de concursos, concessions, manteniment i creació d’escoles… Tot ve molt tot d’una i hi ha pressió perquè surti bé.

Com dones un aire fresc a àrees que funcionen per si soles?
Ara ja hi ha pressupostos i feina feta de l’anterior govern i anam a rebuf. Amb els propers pressupostos que seran a partir de setembre o octubre podrem començar a marcar la nostra línia ideològica. M’agradaria poder fer consultes sobre les propostes culturals perquè tot el que fem és per a la ciutadania i cal que donin la seva opinió. També cal potenciar el contacte amb les associacions: o bé cooperant i donant-los visibilitat o bé a través de subvencions. Tot es veurà segons els pressupostos del curs vinent.

Què penses fer quant a cultura?
Manacor és un dels millors nuclis quant a cultura i tenim molts vessants. Som un referent nacional pel que fa a teatre i crec que s’ha de continuar fent feina en això i alhora també donar més visibilitat a la part musical, com per exemple el conservatori o potenciar els grups propis.

Hi ha manca d’espais i sales per fer concerts. Podreu posar-hi remei?
S’han de redefinir els usos dels edificis municipals perquè hi ha espais desaprofitats. L’any 2019 és encara molt complicat perquè s’han de rehabilitar però a llarg termini s’hi haurà de treballar. No només per l’àmbit cultural sinó també en l’educatiu o en el cívic.

Com valores la tasca feta per l’anterior govern en educació?
S’ha de valorar positivament els espais d’infància de 0 a 3 anys Som pioners a Mallorca en aquest sentit i és un espai que fa feina de manera transversal. El repartiment de quotes s’ha millorat bastant.

I què s’ha de millorar en aquests quatre anys?
Les instal·lacions. Tenim tres centres que estan com estan però Ses Comes, es posarà en marxa ja i els Sementals, que s’hi ha de fer feina ja però ara mateix és competència de Conselleria. El que podem fer ara és pitjar i crec que des del govern hi ha molta voluntat per acostar-se a Manacor. També tenim la necessitat de seguir treballant amb els infants nouvinguts en matèria de reforç de llengües i, a poder ser, fer que les ràtios puguin ser encara més baixes.

Back To Top
Search