skip to Main Content

Andreu Alba: “L’ús de la mascareta entre el jovent a Porto Cristo és generalitzat”

És policia tutor a Porto Cristo i col·laborador d’aquesta casa, ha estat guardonat aquesta setmana passada un diploma de reconeixement per l’elaboració d’un projecte preventiu i innovador pel municipi

Després de tres mesos lluny de les escoles i instituts i de tot l’estiu, heu tornat a les aules. Ara amb un escenari de semiprensencialitat. Què ha suposat per a tu com a policia tutor aquest inici de curs diferent?
Primer de tot hem esperat totes les instruccions, tant de la Conselleria d’Educació com d’Interior. Feim feina coordinats amb els centres educatius. I havíem de saber també amb quin escenari partíem dia 10 de setembre. A la fi la nostra tascas ha estat la de coordinació d’entrada i sortida de l’alumnat en els centres per garantir que es respectaven les mesures de seguretat i d’higiene.

Però també la circulació dins els centres mateixos…
Sí. Hem orientat els equips directius a l’hora d’elaborar el pla de contingència per no formar embossos d’entrades i sortides.

En això hi té molt a veure la circulació dels cotxes. Heu donat alguna instrucció en aquest sentit? La idea és evitar l’aglomeració de vehicles?
A principi de curs totes les famílies de Porto Cristo varen rebre un SMS del policia tutor per sol·licitar-los col·laboració i que els seus fills venguessin als centres a peu o en bicicleta i evitar així els embossos de cotxes.

S’ha conegut?
Moltíssim. Venen molt manco cotxes. A s’Illot això ja s’havia aconseguit de fa alguns anys. Sobretot a l’IES Porto Cristo s’ha notat molt que la gent que viu al Port hi ve a peu.

I el compliment de distàncies i altres mesures dins els centres?
Això és una feina més de professor. Ara bé, puc dir que a Porto Cristo l’ús de la mascareta és generalitzat. Hi ha unes instruccions perquè els joves entenguin quin és el context i la necessitat de dur la mascareta que implica Pedagogia de la mascareta. També miram que no sigui vist com una imposició, sinó com un acte de responsabilitat de tothom.

Podeu sancionar menors que no duguin la mascareta o que no complesquin les mesures de seguretat deliberadament?
Podria passar que dins el centre qualque alumne no es volgués posar la mascareta repetidament. Però el professorat inculca aquesta necessitat i de moment no ens hi hem trobat. La nostra feina és sempre, tant dins com fora del centre, reconduir la situació, però sí, hi ha un articulat per poder denunciar un mal ús o una manca d’ús de la mascareta, amb una notificació immediata a les famílies.

Pel que dius, sembla que la necessitat d’aplicació de totes aquestes normes s’ha assumit…
Sí. Tant de portes enfora com de portes endins, he rebut molt poques queixes. La meva percepció és que els joves i adolescents de Porto Cristo han captat el missatge i que actuen amb responsabilitat.

Back To Top
Search