Skip to content

“Cada any, la Federació ens dóna un premi per ser el club de Balears amb més practicants de judo”

Fa trenta anys que vares fundar aquest centre d’estudi de judo, que et va menar a iniciar aquest projecte?

El judo tota la vida m’ha agradat, vaig començar a practicar-lo com a hobby. Vaig tenir l’oportunitat d’ajudar el meu mestre a fer classes, i quan ell no va poder continuar, jo vaig seguir la seva tasca. Va arribar un moment que dedicava més temps al meu hobby que a la meva feina. Jo aleshores feia de fuster. I en aquell moment vaig haver de triar, o deixava al judo per dedicar-me així com toca a la feina, o feia del judo la meva vida professional. Vaig optar per això darrer.

Què aporta el judo a aquells qui el practiquen?

El judo és un esport que aporta molts de valors, valors que per desgràcia avui en dia pareix que es perden, valors com el respecte, l’educació, els formalismes… Fa anys era impensable que els nins contestassin de manera irrespectuosa als adults, avui en dia allò que conten els professors als instituts és inadmissible. Pens que a través de la pràctica del judo, i sempre amb el reforç dels pares, els nins són educats, respectuosos, formals…

Quina oferta d’activitats teniu?

L’activitat primordial que feim al Renshinkan és el judo, però també tenim una secció d’aikido i una de Kendo. I com hem comentat abans, l’objectiu és ensenyar valors, desenvolupar la psicomotricitat, donar seguretat i autocontrol… La part de la competició és secundària. Qui vol competir té la possibilitat de fer-ho, i qui no vol competir, té l’opció de fer judo recreatiu.

Quanta gent teniu?

Precisament, cada any, la Federació ens dóna un premi per ser el club de Balears amb més practicants de judo. Rondam els tres-cents practicants, contant diferents escoles de la comarca. D’aquest gruix de practicants que tenim, el 85% són nins d’entre 4 i 13 anys, i la resta, adults.

Tres-centes persones són moltes, és difícil moure tanta gent?

Precisament allò més reconfortant és moure la gent. Fer classes és el més fàcil, però més enllà de les classes hi ha moltes activitats, demostracions, excursions… Efectivament això demana molta implicació i molt de temps, però ho fas de gust perquè és una cosa vocacional. El judo és la meva forma de vida, no és el meu negoci, tot i que Hisenda, que sempre parla de ‘su negocio’ no ho entengui així.

Què ha de fer algú que vulgui començar a fer judo amb vosaltres?

Basta que venguin aquí, al carrer de Miguel de Unamuno, número 8, amb roba esportiva. Tots els interessats tenen un parell de classes de prova per veure si els agrada.

Back To Top
Search