skip to Main Content

Aprop recapta més de 1.500 euros amb la xocolatada solidària a Can Vinyes

De les vuit fins a la una. Sense glopades, de forma constant i esglaonada, gairebé 400 persones passaren pel bar de Can Vinyes i hi deixaren una recaptació de més de 1.500 euros per a l’associació Aprop, que malaveja donar ajuda psicològica als malalts de càncer.

L’associació té contractada des de fa dotze anys una psicooncòloga, la qual, gràcies al conveni que té signat Aprop amb l’Hospital de Manacor, pot gaudir d’un despatx a la planta baixa del centre hospitalari. La psicooncòloga, a més, és qui es cuida de coordinar i assessorar les visites als pacients per part dels voluntaris assistencials i els voluntaris testimonials (que són els que han patit la malaltia i estan donats d’alta).

Segons explica el seu president, Perfecto Acosta, l’associació compta amb una trentena de voluntaris que van rodant, a raó d’entre quatre i sis per setmana. Entre uns i altres, explica Acosta, durant el 2016 s’arribaren a fer més de 1.000 visites, de les quals prop de 300 eren primeres visites. Per prendre consciència de la magnitud de l’empresa, el primer any d’Aprop hi hagué trenta visites. Els voluntaris testimonials tenen un gran valor perquè generen una forta empatia en el malalt, “que sap que pot parlar-hi perquè qui sap que qui l’escolta l’entén”.

L’altre gran cavall de batalla d’Aprop és el banc de préstec gratuït, que pot cedir als malalts des de llits articulats amb motor, fins a cadires amb rodes, caminadors, perruques, pròtesis, etc.

L’àmbit d’actuació d’Aprop, una associació pionera en aquest camp, és la comarca de Llevant de Mallorca. No obstant això, Aprop no es tanca a visitar pacients d’altres contrades i han arribat a Andratx o a Can Picafort. Formalment, però, Aprop se circumscriu als catorze municipis que pertanyen a l’àmbit de l’Hospital de Manacor.

La Xocolatada Solidària d’enguany ha estat la quarta i Perfecto Acosta vol agrair a Can Vinyes i a Toni Pasqual tota la feinada feta i la col·laboració desinteressada amb la cessió de quadres per rifar.

Back To Top
Search