Skip to content

“Aquesta proposta la fan especial els actors i les actrius; et duen allà on ells volen”

Jaume Mut (Manacor, 1985) ens parla d’El joc, una proposta teatral amb actors no professionals que s’estrena aquest dijous al Teatre Municipal.

Aquest cap de setmana estrenau “El joc” al Teatre Municipal de Manacor. Què ens en pots contar?
El joc és una obra de teatre de realitats amagades, de vides paral·leles i de si­tuacions en què tots ens podem sentir identificats d’una manera o d’una altra.

A la sinopsi podem llegir que l’obra ens presentarà un grup d’amics que, cansats de la rutina, decideixen jugar a un joc que els canviarà les vides. A què juguen i què fa aquest joc tan interessant?
Aquest grup d’amics decideixen jugar un joc que consisteix en el fet que tot el que els arriba als telèfons mòbils s’ha de llegir en veu alta. Clar, això genera situacions i moments que no són agradables i que demostren aques­ta realitat alterna o fins i tot aquesta segona vida que molta gent té amagada.

Al Tetare de Manacor hi ha una gran activitat amb grups no professionals. En aquest cas, treballau amb set intèrprets (Alfonsina Ballester, Toni Bisquer­ra, Sandra Cifuentes, Maria Rosselló, Marga Estévez, Cata Febrer i Tomeu Riera) que provenen del teatre amateur. En quest sentit, com és fer feina amb aquests actors i actrius i què aporta això en el panorama teatral local?
De fet, el treball amb grups no professionals és un dels punts que m’agradaria remarcar. De cada vegada més, els joves que han participat en la Mostra de Teatre Escolar volen continuar fent teatre i el Teatre de Manacor és un altaveu per tot aquest tipus de gent que té curolles a contar i que es vol expressar de qualque manera. Altres, el que cerquen, és simplement treure’s vergonyes de sobre o provar un altre tipus d’acte social. La veritat és que de cada vegada hi ha més joves que volen continuar fent teatre més enllà de la Mostra. En el nostre grup, inclús hi ha gent que no havia fet mai teatre. En aquest sentit, crec que és d’alabar la feina que s’està fent al Teatre de Manacor des de fa ja molts d’anys per donar ressò i altaveu a tota la gent que vol formar part d’aquest tipus d’acte social i cultural.

Què creis que fa especial aquesta proposta i per què ens convidau a venir a veure-la?
Idò aquesta proposta la fan especial les actrius i els actors, sincerament; com a espectador, no acabes de saber si és una comèdia o si és una tragèdia, perquè els actors i les actrius et duen allà on ells volen, et fan canviar de rialla: passar d’estar tens a riure o a l’inrevés. Tot això té molt de mèrit i no és bo de fer. La veritat és que és un gust veure com creen totes aquestes atmosferes i poder dirigir aquest grup de joves. Ja és la segona obra que feim, i esperem que més gent es vagi sumant al carro.

Vols afegir res més?
Vull aprofitar per donar les gràcies a la revista Cent per Cent, al Teatre Municipal, a en Tomeu Amengual i a tots els tècnics per la feinada que estan fent, que és digna d’alabar. Hem de valorar el que tenim aquí a Manacor, les instal·lacions i la quantitat d’espectacles que hi ha al Teatre. Tot això demostra que la Mostra funciona i que cal valorar-la; si hi ha gent que després de participar en la mostra vol continuar fent teatre, és perquè es fa bona feina.

Back To Top
Search