skip to Main Content

Arriba “El llibre de la selva”, el musical de Nadal

Vint-i-cinc persones participen en l’espectacle, que té música, cançó, dansa i força interpretativa, ingredients que asseguren l’èxit.

Des de fa alguns anys el Teatre de Manacor produeix un musical per a tots els públics. Enguany el dirigeixen Sebastià Adrover i Xisco Miquel Quetglas, que ens han explicat com serà la versió manacorina d’El llibre de la selva, que és el títol triat per a enguany. A banda de la direcció escènica, el muntatge compta amb una directora de coreografia, que és Marga Salas, i una de musical, que és Montse Mozo.

Damunt l’escenari hi apareixen fins a un total de 23 persones, perquè ens facem a la idea de la magnitud del l’espectacle. D’aquestes, nou són músics de s’Arrual Jazz Mort. Precisament Biel Torres ha estat l’encarregat de fer els arranjaments de la música, que és l’original.

Hi ha també vuit actors i actrius, a més de l’al·lot que fa de Mowgli, un paper que va a càrrec de Martí Riera, un jove intèrpret de només tretze anys.

“Vàrem agafar el guió no de la història sinó de la pel·lícula de Disney” , diu Sebastià Adrover que explica que “hi ha quatre pinellades nostres i una aclucada d’ull a Manacor i una referència a la Covid-19”. Però no s’hi han volgut recrear gens, perquè “consideram que el teatre ha d’ajudar a evadir-nos d’aquesta realitat que tenim tan present en el dia a dia”.

Sí, però, que han aportat alguns afegitons al guió original. “El personatge del tigre ha patit molts de canvis. A la història de Disney hi és tot el temps, però té molt poc diàleg. Nosalters n’hi hem afegit per incidir en el conflicte que té aquest personatge amb el protagonista i amb la humanitat en general”, diu Toni Miquel Quetglas. L’objectiu, reconeix, és “dotar els personatges de més psicologia, de més bagatge, de mésfons que a la pel·lícula de Disney”.

En aquests musicals el vestuari sol ser important, determinant per acabar de dotar l’espectacle de la màgia necessària. En aquest cas ha anat a càrrec de Bàrbara Bibiloni, que ja hafet feina en nombroses produccions de cinema a nivell internacional. “Ha estat una gran troballa”, diu Sebastià Adrover, “és un vestuari esplèndid”. Per part seva, Tomàs barceló ha fet les màscares que “és un altre dels punts forts de l’espectacle”. I l’escenografia l’ha feta Carlos Feldkamp. Es tracta d’una proposta que “permet jugar des d’una escenografia fixa amb la profunditat que té una jungla espessa, a la qual hi arribam amb el contrast de llums”, diu Quetglas.

De moment, estan programades set funcions a l’Auditori de Manacor, que podran acollir un cinquanta per cent de l’aforament, la qual cosa vol dir un total de 400 persones. De fet, a les cinc funcions inicials, se n’hi afegiren dues més, per evitar que espectadors quedin defora a causa de les mesures contra la Covid-19.

Els dos directors diuen que “més que per a un públic familiar, és un espectacle per a tots els públics”, però també demanen que els infants menors de dos o tres anys no hi acudeixin, “perquè no la gaudirien com toca”.

Back To Top
Search