skip to Main Content

Arriba La meva Blancaneus. El gran musical

[pullquote] Els dies 26, 27, 28 i 29 de desembre a les 19:30 a l’Auditori de Manacor
[/pullquote]

La meva Blancaneus. El gran musical parteix d’un text de Miquel Mestre que va escriure l’any 1996.

Rosa Sunyer és la directora que s’ha posat al capdavant d’aquest grup de joves actors, la majoria ben coneguts pels manacorins. Conversam amb ella , amb Jaume Mut, Sebastià Roca i Moli Quetglas sobre alguns detalls de l’obra, que es representarà per Nadal a l’Auditori.
Rosa: “Tenia moltes ganes de fer aquest musical, i he tengut la sort de poder fer una feina molt grupal amb tots ells. Podríem dir que l’hem dirigida entre tots. Joan Toni Sunyer m’ha fet molt de costat.” Sebastià: “Així com muntàvem, hem actualitzat coses, hem fet alguna improvisació, l’hem duita cap a nosaltres…” Moli: “No és na Blancaneus de Disney”
La música és de Miquel Gual, i Maria Antònia Gomila i Montse Mozo s’encarreguen de la direcció musical. De tots els actors, n’hi ha alguns que tenen molta experiència en el cant i d’altres que no en tenen tanta. Per aquests darrers, el musical és un repte. Moli: “Un actor ha de ser complet, ha d’actuar, cantar, ballar… Per això ens hem de formar contínuament. Jo per exemple, vaig a classes de cant, per educar l’orella, saber d’afinació, anar més segur…”
Sebastià: “Feim exercicis de respiració, de veu… Hem vist que cantar quan et mous a pics no és bo de fer”.
Rosa: “Ho fan molt bé. A més, ens hem organitzat de manera que els que tenen més experiència són els que canten més. I per exemple, en tenim que han fet òpera.”
A més de la cançó també hi té presència el ball. Rosa: “Comptam amb una ballarina, un personatge que apareix per tot, que ompl els buits, que balla…” Moli: “Podria ser l’esperit del bosc, del destí o de la vida”. Pel que fa a l’escenografia conten que és minimalista i que està reforçada amb la interpretació i la il·luminació. I respecte al vestuari, diu Jaume: “La fantasia de l’obra hi està reflectida. És irreal però el te creus.”
Tots animen la gent a anar a veure’ls. Rosa: “És un espectacle familiar, que tant poden veure nins com adults. Crec que els pares també passaran gust.” Jaume: “Sí. Els nins gaudiran de veure un món de fades i bruixes i els grans del cant.” Moli: “La diversió està assegurada. I sempre és interessant veure una història explicada d’una altra manera”.

Back To Top
Search