Skip to content

Ars Antiqua ofereix bona música nadalenca al convent de Sant Vicenç Ferrer

El cor de cambra Ars Antiqua ofereix ja des de fa temps un concert de Nadal que presenta propostes musicals que canvien cada any. L’any passat un concert homenatge a Francesc Ramis tingué un èxit incontestable a l’església del Carme de Porto Cristo.  Enguany, la cita fou al convent de Sant Vicenç Ferrer a Manacor, una església plena a vessar de públic disposat a enganxar el dinar de Nadal amb bona música.

Amb el temps, però, la presencia de la mini-coral Ars Antiqua agafa força, i al concert de dia 25 els menuts encetaren el programa amb tres nadales populars: Sant Josep fa bugada i Fum fum fum i ‘Nem cap allà. Les dues primeres en arranjaments de X. Gelabert i A. Guinovart, la darrera de F. Ramis.

El que no és gens habitual a Manacor és la interpretació conjunta d’una “maxi” coral amb una “mini”. I així, quatre nadales foren interpretades per les veus més jovenívoles i les més veteranes; en una bona feina de conjunt que mostra com la coral més petita avança poc a poc assolint nous reptes. Aquestes foren Amics que escoltau (F. Ramis, arr. X. Gelabert), El desembre congelat (arr. A. Guinovart), Les dotze van tocant (arr. Albert Guinovart) i una  nadala gairebé mítica pels manacorins i portenys, que ja s’ha convertit en himne del desaparegut Concurs de nadales de Porto Cristo: Blanca, de neu molt blanca (F. Ramis, arr. X. Gelabert)

La cirereta fou la Corona de Nadal de Baltasar Bibiloni, reconegut compositor i pedagog mallorquí que sempre ha fet feina conreant adaptacions, versions i harmonitzacions de diferents tonades de la tradició oral. La seva Corona inclou sis seccions interpretades en “continuum”, i s’està convertint en un clàssic interpretat a mols indrets de les Illes, una manera de reconèixer la senzilla bellesa de la música que el poble considera com a seva.

Back To Top
Search