Skip to content

“Els qui ara comanden necessitaven estar al govern, bé per interessos, bé perquè acabaven la prestació de l’atur”

Els periodistes Antoni Tugores i Antoni Riera varen ser els encarregats dilluns passat d’inaugurar la secció L’entrevista, una de les propostes que la nova direciva de l’Obra Cultural Balear fa per als Dilluns de l’Obra. No eren, però, ells dos, els protagonistes, sinó Miquel Oliver, qui va ser batle de Manacor durant 144 dies, foragitat del càrrec per la primera moció de censura de la història recent manacorina.
Com no podia ser d’una altra manera, Oliver va fer una lectura dels resultats electorals de diumenge passat en clau estatal: “D’una banda es detecta una baixada important de les opcions nacionalistes excepte a Catalunya i un càstig contundent als dos grans partits, que vessen vots a favor de Ciutadans i del PSOE”. Tanmateix, Oliver aclarí que “queda clar que la gent no té peresa de votar esquerres”. Pel que fa a la possibilitat que MÉS i PI haguessin pogut concórrer plegats a les eleccions de diumenge i obtenir així l’anhelat diputat per part d’una força sense servitud espanyola, el cap de l’oposició explicà que “en política un i un no són dos: de vegades són tres i de vegades només són un i mig” i afegí que “sospit que el PI no s’hauria presentat si MÉS no hagués participat a les eleccions de diumenge”.
L’exbatle, i ara cap de l’oposició parlà també durant l’entrevista de les moció de censura manacorina i afirmà que “els qui ara comanden necessitaven estar al govern, bé per interessos, bé perquè ja acabaven la prestació de l’atur”.
No obstant això, Oliver admeté que la seva sortida de l’equip de govern “ha estat un petit fracàs, sí, però per a la nova democràcia, i si em penedesc de res ha estat de no haver fet més coses”.
Pel que fa a la possibilitat de facilitar l’entrada de PI o AIPC dins l’equip de govern una vegada assumida la batlia per part d’Oliver, l’exbatle reconegué que “ja havíem encomanat l’auditoria i hauria estat un contrasentit tenir dins l’equip de govern un component de la gent la gestió de la qual estàvem auditant”.
Respecte d’aquesta qüestió, i interrogat pel grau de les presumptes irregularitats que han anat insinuant des de l’equip de govern sortint, Oliver aclarí que si no s’han denunciat és perquè “ens hem trobat que algunes ja han prescrit, i d’altres estan en estudi”.
Finalment, interrogat sobre l’horitzó de projectes que hauria tengut l’equip de govern sortint si no hi hagués hagut la moció de censura, Oliver digué que “és una pregunta que m’he fet moltes vegades. En aquests cent quaranta-quatre dies hem fet coses i accions simbòliques, però també hem demostrat que tenim capacitat de resolució i de feina. De fet, resolguérem coses que feia anys que estaven enquistades i que no hi havia manera de solucionar fins que nosaltres arribàrem al govern de l’Ajuntament”.
Back To Top
Search