skip to Main Content

Article de poca importància

La primera setmana de març va sortir a licitació la contractació de les obres que han d’acabar amb s barracons de l’escola de Ses Comes. Després de la fallida, durant el mes de novembre de 2019, de l’empresa que s’encarregava de la construcció de quatre noves aules, tres mesos i mig han estat suficients perquè la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca tornàs a treure a concurs la represa de les obres. D’aquelles promeses de què la licitació es duria per via urgent i de què les obres començarien just després de les festes de Nadal no n’ha quedat res. Els responsables polítics no han tengut ni tan sols la decència de donar explicacions. L’alarma sanitària actual fa pinta que ocasionarà, malauradament, nous retards.
I el que és incomprensible és que Martí March, el Conseller (d’un govern, recordem, format per PSOE, Podem i MÉS) hagi visitat la zona de Llevant en dues ocasions durant el mes de març i no hagi tengut la delicadesa d’acostar-se a un centre escolar que fa anys que necessita ma de metge. March, a l’estil d’una classe política que creia que havia passat a la història, no va tenir problemes en desplaçar-se a Manacor a vendre els projectes dels CEIP Sa Torre i Simó Ballester (a porta tancada, per cert), i a Son Servera per inaugurar les flamants instal·lacions dels cicles formatius de Cuina, però no degué tenir temps de comprovar personalment les penoses instal·lacions del CEIP Ses Comes.
Durant tot el mes de febrer, la comunitat educativa de la malmenada escola organitzà una xiulada de protesta cada dimecres, una vaga d’alumnes, presentà una queixa a l’Oficina Balear de la Infància i l’Adolescència (abans Oficina de Defensa dels Drets dels Menors) i una manifestació pel centre de Manacor juntament amb les també menystingudes famílies del CEIP Sa Torre. Les protestes tengueren un ressò significatiu als mitjans de comunicació locals i autonòmics. Què hauria passat si no hi hagués hagut mobilitzacions? Segurament encara esperaríem. De fet, encara esperam, perquè com que al final la licitació no s’ha fet per via d’urgència, no es preveu que les obres puguin començar abans de finals del mes de maig.
És d’agrair que part de la classe política municipal, bàsicament regidors de MÉS-Esquerra i AIPC, participàs públicament a les protestes, tot i la paradoxa que representa que MÉS (amb Esquerra inclosa) té càrrecs de confiança dins la Conselleria que dirigeix Martí March. Es pot entendre com un acte de valentia i dignitat del front manacorí d’aquesta formació. Per la seva banda, els representants de PSOE i Podem a l’Ajuntament de Manacor, ben alerta a fer la més mínima crítica a la gestió govern autonòmic! Disciplina de partit en estat pur. La nova política, en diuen.
El darrer Ple municipal va debatre sobre la saturació escolar a Porto Cristo, i com que el problema ve d’enrere, expliquen que hi va haver acusacions, retrets, estupideses, mentides, llàgrimes i, com que és el que ara toca, unes bones rentades de mans. Si l’actual govern local és capaç d’oferir a la Conselleria un solar per a l’escola nova durant aquest any, demostraran una capacitat i eficiència mai vistes a la Plaça del Convent.
Evidentment, en el context de crisi actual, amb aquest maleït virus que mata tanta gent, amb milers de famílies que es quedaran sense ingressos i amb molts de deutes, amb la sanitat saturada, amb el món paralitzat i amb tanta por i incertesa, aquest és un article de poca importància. Ara toca cuidar-se, cuidar-nos, romandre a ca nostra, ajudar, animar el personal sanitari, el de les residències i centres de menors, el de les botigues d’alimentació i d’altres serveis essencials, que arrisquen cada dia la vida perquè tot s’acabi el més aviat possible.

Mateu Mas

Back To Top
Search