skip to Main Content

“No havia gravat mai i no en sabia: aquests dies he anat experimentant i he après a fer una cosa nova”

Joan Adrià Pistola (Manacor, 1990) és jardiner i un dels membres de la banda Mo Beim. Durant aquest confinament ha fet Manacovid, un disc de versions amb lletres pròpies i divertides que ja està disponible a les xarxes. Parlam amb ell sobre aquest recull de cançons.

Com sorgeix aquesta iniciativa de fer un recopilatori de versions?
Amb el confinament. Fa uns dies em va fer ganes versionar una cançó dels Beatles i fer un vídeo. Com que és una cançó amb quatre veus vaig pensar de fer un videocollage, fent jo totes les veus a la meva manera i cantant en català. A partir d’aquí vaig cercar bases de cançons per karaoke, tot molt rudimentari i vaig trobar una web de pagament on hi havia bases molt treballades i són les que he utilitzat al disc. És important dir que la música no l’he feta jo.

I tu has fet les lletres de les cançons. En què t’has inspirat per escriure-les?
Sí, jo he posat les lletres i la veu. Ha anat tot rodat. Vaig començar amb la primera, quan ja havia començat la quarantena i era com un crit d’esperança, cap a l’amor a la humanitat. La següent ja va ser més per riure’m de la situació que vivim. Parla de com de bé estic a casa, amb el satisfayer… El que faig amb les cançons és imitar els sons, no mir la lletra original. Segons com em sona cada cançó, escric la lletra en català i sí que intent mantenir una mica de concordança amb el tema original.

De les que inclou el disc, quina cançó t’agrada més?
El resultat que més m’agrada és la versió de Queen, Aguanta el peix frit. Les més difícils de cantar crec que han estat les versions de Radiohead i la de John Mayer.

També has fet el muntatge. Ho has fet tu sol o algú t’ha ajudat?
No, ho he fet jo, amb un simple portàtil, una targeta de so i un micro. Només és gravar les veus i ha donat bon resultat. La part bona és que jo no havia gravat mai i no en sabia: aquests dies he anat experimentant i he après a fer una cosa nova.

O sigui que has tret coses bones d’aquest confinament.
Sí, he fet un disc, he après a gravar i fins i tot a cantar! M’he amollat molt i he passat gust fent-ho perquè és molt agraït. Ara la idea és començar a fer cançons pròpies.

On es pot escoltar Manacovid?
Ara es pot escoltar només al meu Bandcamp que és joanadriapistola.bandcamp.com. Allà hi ha tot el disc i també hi he penjat les lletres de totes les cançons.

Back To Top
Search