Skip to content

Banderins, pancartes i concert al carrer d’en Ballester

És innegable que la situació de confinament que vivim ha generat trobades d’empatia, solidaritat i companyonia als carrers de tot el municipi. Molts de veïnats que no es coneixien ara se saluden efusivament des dels balcons i portals, llocs des d’on, a més, neixen insospitadament complicitats per fer el que no s’havia fet fins ara, vida de carrer. És el cas del carrer d’en Ballester. “Cada dia sortíem a les vuit a fer l’homenatge als sanitaris i ens saludàvem”, diu el cantant Mateu Vidal i afegeix que “un parell de veïnats em coneixen i m’animaren a cantar un parell de cançons, i així ho vaig fer, vaig treure la guitarra i en vaig fer quatre o cinc. “Que tinguem sort”, de Lluís Llach, “Isla de Palma”, d’Antonio Flores, “Ho Hey”, dels Luminiers o “Let her go”, de Passenger. Això va ser el mateix dia que una patrulla de la policia havia de passar per fer l’homenatge als sanitaris precisament per aquesta travessia del passeig de Na Camel·la. I tot plegat va fer festa grossa.

Vidal va quedar content, i els veïnats encara més, i això que “havien de seguir el concert sense altaveus i els que eren més enfora no em devien sentir”. Així que ja comença a pensar en la possibilitat de fer “un concert amb amplificador de devers una horeta”. Vidal recorda que “a l’estiu toc i un dia em fa ganes preparar el recital que tenia preparat per tocar aquest estiu”.

Però el dia que Mateu Vidal va sortir a tocar el carrer ja estava decorat amb banderins, i una gran pancarta amb l’icònic arc de Sant Martí tot desitjant que “tot anirà bé”. La iniciativa havia sortit dels mateixos veïnats, parlant des dels balcons, que arribaren, fins i tot, a fer un grup de whatsapp des del qual coordinen totes aquestes iniciatives de dinamització que haurien estat impensables ara fa només un mes enmig de la voràgine de la rutina diària. De la solitud del confinament a la companyia dels balcons. En acabar tot això, de cada carrer de Manacor en sortirà un de nou, farcit d’amistat florida i complicitat.

Back To Top
Search