skip to Main Content

Bàrbara Sagrera i Toni Galmés presenten El gran llibre de les frases fetes

Es tracta d’un primer volum que recull 18 expressions al voltant de la figura del dimoni i que s’articula a través del personatge de na B.E.R.T.A., “una nina que viu amb la dèria de cercar expressions”.

El gran llibre de les frases fetes, editat per Saïm Edicions, és el nou llibre escrit amb la cura i la dedicació que caracteritzen la feina de la filòloga Bàrbara Sagrera i que a més compta amb la ploma de l’artista manacorí Toni Galmés que suporta i complementa amb precisió la paraula escrita. Segons Sagrera, es tracta d’un llibre per infants i per no tan infants que “és un convit a descobrir aquestes expressions i la capacitat que tenim de jugar amb el llenguatge”.
El llibre s’articula a través del personatge de na B.E.R.T.A., “una nina que viu amb la dèria de cercar expressions, reflexionar sobre l’ús del llenguatge i fer comparacions”. Ella és la presidenta de l’Excel·lentíssima Acadèmia de Fraseologia i fa una recerca exhaustiva d’aquestes frases que formen part de la tradició oral.
“Ser un dimoni boiet” o “sap més el dimoni per vell que per dimoni” són algunes de les 18 frases incloses en aquest recull, ja que, tal com explica l’autora, en aquest primer volum les expressions estan relacionades amb la figura d’aquest famós banyut per “recordar el paper que té el dimoni en la nostra tradició cultural”.
Això sí, remarca Sagrera que “el món de la fraseologia és tan extens i tan ric que segurament aquest serà un primer tastet amb 18 frases, però ens fa il·lusió continuar amb el projecte amb altres línies temàtiques”.
Donada la situació pandèmica, de moment no hi ha hagut presentacions del llibre, però si tot va bé i la situació no empitjora és probable que durant aquest mes de gener se’n faci alguna. Això sí, aquest primer volum d’El gran llibre de les frases fetes ja està disponible a les llibreries.

Back To Top
Search