skip to Main Content

Bombons de formatge de cabra i vi

Encara queda molt per les festes de Nadal, però no està de més començar a pensar en picadetes originals per compartir amb la família i amics per aquestes dates. Per aquestes dates o per qualsevol altra ocasió, que ja us veig venir! Hi ha moltes ocasions per compartir el que cuinam amb els que estimam: festes, aniversaris, reunions… o perquè sí.

No record ben bé on vaig llegir aquesta recepta però no la vaig guardar, per tant diguem que la idea no és ben bé meva, però sí la majoria d’ingredients i part del procediment. Quan l’any passat per començar l’any la vaig voler fer no la recordava exactament, per tant la vaig fer un poc a la meva manera. I no us penseu, varen ser ben bons aquests bombons, no en va quedar ni un.

A ca nostra els hem tastats fets del mateix dia i el dia següent. Si esperau un dia a menjar-los hauran suat una mica i els sabors estaran més integrats. Fets dels mateix dia són molt bons també!

Així com jo l’he “adaptada” també ho podeu fer vosaltres. Per exemple canviant el farciment del bombó o el crocanti exterior. Se m’acudeix que per exemple es pot farcir de codonyat o amb confitura de figa (espessida amb gelatina), o folrar el formatge amb crocanti d’amentla torrada o de festucs. Són només suggeriments, no els he provats de fer, però no crec que m’equivoqui gaire… Si se us acudeixen altres combinacions no dubteu a compartir-les, xerrant s’entén la gent.

Ingredients

• Ingredients:
• 50 ml de vi negre
• 1 fulla de gelatina de peix
• 1 rulo de formatge de cabra (jo he utilitzat el de President, més o manco uns 200g)
• Crocanti d’ametlla
• Una mica d’oli per untar-vos els dits

Passa a passa

1. Preparam el farciment de vi dels bombons posant la fulla de gelatina en aigua freda per a què s’hidrati. Un cop estigui hidratada la posam junt amb el vi dins un recipient al foc i encalentim fins que bulli durant 1 minut o dos. Ho retiram del foc i posam el líquid en un recipient de plàstic, el tapam i el deixam refredar completament. Un cop gelificat el podrem tallar a cubs fàcilment.
2. Treim la part blanca del formatge, la posam en un bol i l’aixafam amb una forqueta.
3. Preparam un bol amb el crocanti d’ametla.
4. Per fer-los, i que tenguessin forma esfèrica i que fossin de la mateixa mida he utilitzat un motle per a bombons de 2,5 cm de diàmetre. Si no en teniu podeu fer-los a mà. Per això, ens untam les mans amb una mica d’oli, perquè no se’ns enganxi el formatge, i formam una mitja esfera. Hi feim un clotet al mig i hi posam una petita quantitat de gelatina de vi i tapam amb una altra mitja esfera de formatge. Si ho heu de fer amb motle pensau a untar-lo amb una miqueta d’oli també!
5. Passam el bombó pel bol amb el crocanti i ho deixam reposar en una safata. Amb les quantitats que us don en aquesta recepta varen sortir 18 bombons de més o manco 2,5 cm de diàmetre. És una mesura ideal.

Back To Top
Search