skip to Main Content

L’Ajuntament posa en marxa la iniciativa “murals per la igualtat”, per donar el sus als actes del 25 de novembre

La regidoria d’Igualtat, que augmenta el seu pressupost de 3.000 a 50.000 euros, enceta gairebé un mes d’esdeveniments, exposicions i tallers entorn del 25N, dia internacional contra la violència cap a les dones sota el lema “plantam cara a les violències masclistes”.

La cara d’una dona jove, amb una mà lila a la boca i amb mirada ferma i desafiant. Aquesta és la proposta artística que el pintor Sath està confeccionant a una de les parets de l’IES Mossèn Alcover per commemorar el 25N, una de les diverses iniciatives que la regidoria d’Igualtat de Manacor ha posat en marxa per commemorar el 25N.
La regidora de l’àrea, Carme Gomila, explica que es tracta de “murals per la igualtat”, una iniciativa que es durà a terme al llarg de l’any als tres instituts del municipi, tot commemorant les dates més destacades: 25 de novembre, dia internacional contra la violència cap a les dones, 8 de març, dia internacional de la dona i 17 de maig, dia internacional contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia. Gomila explica que han comptat amb la bona disposició i la col·laboració dels tres centres educatius des del minut zero: “Abans que acabés el curs ens vàrem posar en contacte amb els tres instituts per presentar-los la guia educativa amb els tallers que ofereix l’Ajuntament en matèria de coeducació per tot el curs i ja els vàrem fer la proposta dels murals, que varen acceptar tot d’una” explica, mentre afegeix que pel 8 de març també es durà a terme un projecte d’embelliment a Porto Cristo. D’altra banda, la regidora explica que en el cas de l’IES Mossèn Alcover, el mural comptarà amb la col·laboració dels alumnes: “Com que hi ha batxillerat artístic, els alumnes d’aquesta modalitat col·laboraran amb l’artista pintant un tros del mural” explica Gomila, tot fent menció a la importància de conscienciar l’alumnat sobre “el fet que la violència de gènere ens afecta a tots i és molt important treballar en la prevenció, sobretot en les escoles i els instituts”.
A més de Sath, per aquesta proposta artística es comptarà amb l’artista Margalida Vinyes, amb Joan Aguiló i amb Pere Reus.
La inauguració oficial del primer mural es farà el 25 de novembre, a les 10.30 h. A més, la setmana passada ja es dugué a terme la I Jornada “Manacor amb l’abordatge de les violències masclistes” així com la projecció del documental “Zauria(k), un llargmetratge sobre salut mental i feminisme. Per les pròximes setmanes, l’Ajuntament ha organitzat tota una sèrie de tallers, concerts i exposicions que es duran a terme fins al dia 30 de novembre i que conflueixen amb els actes dels col·lectius feministes de Manacor. Un 25N reivindicatiu i per prendre consciència, que coincideix amb la significativa apujada del pressupost de l’àrea d’igualtat: de 3.000 a 50.000 euros anuals.

Back To Top
Search