skip to Main Content

Brega i focs artificials per la concessió del servei de neteja dels edificis municipals en el darrer ple

Creuament d’acusacions entre Pedro Rosselló i Núria Hinojosa per la presentació d’aquest concurs a quinze dies de les eleccions

“No feia comptes convèncer-la de res, senyora Hinojosa, perquè vostè quan comença amb una idea no l’amolla per més arguments que li donin”. Pedro Rosselló adoptà dilluns passat el seu to més aspre per rebatre les paraules de la líder socialista entorn de la presentació del concurs per a la concessió del servei de neteja d’edificis municipals al ple ordinari, que era el darrer d’aquestes característiques en aquest mandat convuls i tortuós.

Rosselló, d’inici, va explicar la situació. L’empresa concessionària presenta una demanda de més retribució per poder fer front al servei. En cas de resposta negativa, renunciaria a la possible pròrroga i el servei quedaria al descobert. Rosselló argumentà que davant la situació d’haver de pagar més doblers a l’empresa, o d’haver de pagar reconeixements extrajudicials de crèdit per mantenir el servei sense concessió, treia a concurs una nova concessió per tres anys i un de pròrroga. “No podem deixar el servei paralitzat”, digué l’exbatle.

Carles Grimalt va enumerar un enfilall de qualificatius per expressar el seu rebuig frontal a la mesura, que consideraren oportunista. Reproduïm textualment algunes de les paraules de Grimalt: “Bellaquería, granujada, brabuconería, canallada”.

També s’hi mostrà totalment oposat el grup socialista per boca de la seva portaveu Núria Hinojosa. “Nosaltres apostam per un servei directe per part de la SAM i l’Ajuntament. Tècnicament i econòmicament és possible”. I afegí que “a quinze dies de les eleccions no ens sembla una qüestió estètitca. Hi havia altres solucions”. La lider socialista recordà que “fa més de dos anys demanàrem que ho assumís la SAM, no era un capritx ni una decisió política. L’equip de govern es va comprometre a demanar uns estudis de viabilitat que mai s’han demanat”. Hinojosa, a més, criticà que el contracte sortís per tres anys més una pròrroga, el màxim que permet la llei”. La portaveu dels socialistes afegí seguidament tota una sèrie de qüestions que considerava “poc clares” sobre el nou contracte.

Per part seva, Joan Llodrà, de MÉS-Esquerra, es mostrà molt més “empàtic” amb la mesura proposada per Rosselló, davant el buit que suposaria que l’empresa concessionària deixàs d’operar. Tanmateix, Llodrà criticà que “s’han fiscalitzat poc les concessions que hi ha”.

Rosselló apel·là a la responsabilitat per justificar la decisió i acusà Hinojosa de fer “campanya electoral amb coses que no són certes, com ara dir als treballadors que podrien ser funcionaris si assumia el servei la SAM, quan sap que això no és possible”. I recordà que “qui pren les decisions som nosaltres, perquè governam”. Rosselló afegí que “garantim una millora salarial i garantim la feina dels treballadors”.

Hinojosa, visiblement molesta, acusà Rosselló de mentir i li demanà que retiràs les paraules que havia posat en boca seva, perquè ella “mai no hauria dit això”.

Rosselló, tanmateix, només matisà allò que havia dit, mirant de protegir la font obscura que li havia facilitat la informació.

Back To Top
Search